Bærekraftig og miljøvennlige klær i Famme

Hållbara kläder - Famme i framtiden

Miljövänlig. Etisk. Effektiv.

Framtidens modeindustri har en stor uppgift framför sig: Hur man möter den oundvikliga klimatkrisen och den växande efterfrågan på kläder när allt fler trender kommer och går. En stor del av lösningen kan ligga i ett av de mest hållbara sätten att producera miljövänliga kläder, nämligen tillverkning på beställning . Vi på Famme, som en av Norges snabbast växande, tar nu ett banbrytande steg i en grönare vardag genom att använda beställningar som skapar miljövänliga ochhållbara kläder.

På beställning: Klicka, reservera och spara miljön

Med ett enda klick kan Famme -kunder bläddra i plagg, bestämma ochreservplagg - och utifrån dessa reservationer produceras kläderna. Rösta på de kläder du vill ha mer av! Så här minskar vi resursslöseri och vi producerar bara de kläder vi faktiskt behöver. På beställning kombineras klädindustrins höga tempo med den ökande efterfrågan från kunder på mindre slöseri och slöseri med resurser. Win-win!

Massskräddning: Plagg som är skräddarsydda just för dig!

Det är inte bara mycket miljövänligt och hållbart att använda på beställning, utan klädindustrin löser ett annat uppenbart problem: modeindustrins exklusivitet och brist på storleksinclusivitet. Tillsammans med på beställning kommer begreppet `mass skräddarsy ', där kunderna med hjälp av 3D -teknik kan se och skapa sin" egen "storlek - varumärket producerar därmed ett personligt plagg - och detta skickas direkt hem i brevlådan..
Med vår egen hållbara produktion (klick och reserver) har vi på Famme 3D -modeller av kläderna som visar alla dimensioner, till exempel våraSuper underkläder tröja:
      

Att skapa 3D -modeller som dessa är en stor del av massanpassning där du ska kunna se, justera och bestämma proportioner och form - helt själv och helt personligt. Att ha kläderna skräddarsydda för att matcha exakt du minskar sannolikheten för återkomst, och har därmed en mycket positiv effekt på miljön och innehåller flera former och former. Massskräddarsy har fortfarande en lång väg att gå, och vissa problem som brist på olika programvaror står på spel, men det är ett steg i rätt riktning för det gröna skiftet och som Famme kommer att sätta kursen mot - En inspiration för mer klädmärken där ute.Läs mer om massskräddning skriven av grundaren av Parioli Sanne Schoenmaker