Kapselgarderobe tips og hvordan lage det

Hur man gör en kapselgarderob

I den här guiden hittar du information om de trendiga kapselgarderoberna, hur du gör dina egna och vilka plagg du kan ha i garderoben för ett bra resultat.

 

Vad är en kapselgarderob?

En kapselgarderob är att dela upp alla dina kläder i olika kapslar inom årstiderna, till exempel en kapsel försommarkläder, en förhöst och så vidare. Denna lösning är en hållbar rörelse så att du vet vad du har av kläder och att det sparar mycket tid. Här kan du skapa dina egna regler, du kan sortera inom säsonger, färger, skotyper,Tillbehör och så vidare.

 

Vintergarderob 2022 - De bästa tipsen

Jean shorts i sommerkolleksjonen til dame  Grå bomullsgenser med glidelås til dame  Svart pannebånd med stretch til dame
Det här passar dig som tror att du aldrig har något att ha på dig, eller kämpar med att hitta kläder på morgonen och behöver mer överblick.
 

Starta din egen kapselgarderob

Följ dessa steg:

  1. Töm hela din garderob
  2. Sortera kläderna i vilken säsong de passar bäst i
  3. Packa upp allt som inte är i säsong just nu
  4. Märk alla kapslar med motsvarande namn
  5. Placera kapslarna i ett förvaringsutrymme, till exempel ett förråd eller vind
  6. Gör likadant i jackskåpet och hallen

 

Se gärna till att plaggen passar ihop, det kan vara runt 20-30 plagg i varje kapsel, men här bestämmer du själv, så länge du kan få ut fler outfits av de få plaggen.

 

Vad behöver du i en basgarderob?

Med basplagg menar vi neutrala plagg som passar till det mesta, här är det bra att ha det man bär till vardags,jeans,T-shirts,tröjor. Tänk på dina kläder som en tårta, tårtbotten är dina basplagg, fyllningen är dina coola kläder som är mer färgglada eller mönstrade och äntligen har du dekorerat tårtan som sedan blir din accessoar, smycke, halsduk ellerhuvudbonader.

Det rekommenderas att ha ett parsneakers, svneutral tröja, en vitT-shirt,och ett par jeans, och enjacka, dessa passar till allt!

Jeans kolleksjon til dame  Genser i ribbestrikk til dame  Sneakers, løpesko for dame til dame

Tröjaguide - Guide för alla typer av tröjor

Vilka är fördelarna med detta?

Eftersom det är mycket mindre kläder att gå igenom varje dag går det mycket snabbare att klä på sig på morgonen, det tar mycket mindre plats och det blir mycket mindre rörigt. Dessutom blir det mycket tydligare i garderoben, det blir lättare att lägga in saker i garderoben och sist men inte minst är det hållbart!

 

Hållbar klädsel och produktion - Famme

Tillbaka till blogg