Hvordan vaske tightsen?

Hur tvättar man träningstights?

Träningstights kan vara gjorda av olika textilier och det kan vara svårt att alltid veta hur man tvättar sina träningstights. Generellt, tvätta inte strumpbyxorna i mer än 40 grader, men det finns några undantag.

Hur ofta ska jag tvätta mina strumpbyxor??

Du bör tvätta dina träningstights efter en dags användning. Detta kommer att minska bakterier och ta bort lukt. Du kan också göra en bedömning utifrån det träningspass du har haft. Har det varit ett pass med hög intensitet och mycket svett Eller en timmes promenadr?

Om du har svettats mycket under träningspasset är det klart att träningstightsna kan göra resan till tvättmaskinen. Tights kan faktiskt bli stela om du har svettats mycket. När det gäller träning med låg intensitet och lite svett kan du göra en egen bedömning av om du vill tvätta den eller använda den igen.

Trots det, även efter en kort promenad kan du uppleva att strumpbyxorna luktar. Det finns bra tvättmedel där ute och det rekommenderas att använda något som är speciellt utvecklat för tränings- och fritidskläder, vilket effektivt tar bort dålig lukt i strumpbyxorna.

Vilket tvättprogram ska jag använda?

De flesta tvättmaskiner har ett sportprogram, och det rekommenderas att använda detta för dina tights. Idrottsprogrammet brukar ligga på 40 grader eftersom det är finjusterat för träningsplagg, och på detta sätt tvättas plagget mer effektivt. Vissa har inte ett sportprogram på tvättmaskinen och det rekommenderas då att använda syntetcykeln, eftersom funktionen är ganska lika.

Det viktiga att tänka på är att du inte ska blanda träningstightsna med andra textilier. Detta kan skada det syntetiska tyget och öka sannolikheten för att strumpbyxorna förlorar sina tekniska egenskaper, som i våraTights för Vortex 2 med kompression och högre elastan

Vortex Tights 2

Hur många grader ska jag tvätta strumpbyxorna på?

Det rekommenderas alltid att kontrollera etiketten och följa tvättinstruktionerna på strumpbyxorna. För en hygienisk tvätt bör strumpbyxorna tvättas i 60 grader. Problemet är att detta kan skada tyget och vissa träningskläder är märkta med en lägre temperatur. Du kommer ofta att upptäcka att det står 40 grader på strumpbyxorna, varav vissa modeller bara tål 30 grader.Dagens tvättmedel kan rengöra strumpbyxor vid en lägre temperatur, så du behöver inte oroa dig för att strumpbyxorna inte kommer att bli av med svettlukten.

Trots detta kommer det alltid att vara säkrast att välja sportprogrammet vid 40 grader eller ett syntetiskt program vid 30 grader med ett tvättmedel som är specifikt valt för träningskläder.