Tursko til sommeren

Vandringsskor för sommaren

Norden erbjuder härliga temperaturer under sommarmånaderna, men kännetecknas fortfarande av varierande väderförhållanden. Därför är det nödvändigt att ha skor som tål både regn och fukt, speciellt för den som vistas mycket i naturen. Som vi säger det bäst i Norge "Ut på resa - aldrig ledsen!" Se till att du håller humöret uppe på din resa genom att välja de bästa vandringsskorna för dig och ditt bruk.


Lätta och vattentäta vandringskängor

Letar du efter bra vandringskängor för kvinnor? Håll dig torr på blöta stigar med våra vattenavvisande Ventdry RX1-skor. Skornas andningsbara tyg ger dig maximal komfort genom att inte bli svettig eller kladdig under resan. De är lätta och har bra dämpning som säkerställer en problemfri åktur. De rejäla sulorna gör att skorna lämpar sig för tuff terräng och du kan trampa på både kvistar och stenar utan att ta skada eller att skorna skadas.

Lätta och låga vandringskängor är lämpliga för vandring under varmare dagar. Njut av temperaturen utan att känna dig varm i benen. Är du fortfarande en äventyrlig person som går på promenad oavsett om det är soligt eller regnigt? Oroa dig inte för dessa vandringskängor för de ser till att du får det bästa i en vandringskänga som är vattentät med bra dämpning.


Hur väljer man vandringskängor?

När du väljer vandringskängor bör du ta hänsyn till hur mycket fotledsstabilitet du behöver. Höga vandringskängor ger bra fotledsstabilitet och lämpar sig för fjällvandringar med tung packning, medan låga vandringskängor ger mindre fotledsstabilitet och lämpar sig för lättare vandringar. Under varma sommardagar kan höga vandringskängor bli väldigt varma och du bör överväga hur mycket fotledsstabilitet du behöver. Om du vandrar i icke-krävande terräng med lätt packning behöver du kanske bara låga vandringskängor. Fortfarande osäker på vilken typ av vandringskängor du ska välja? Våra Ventdry RX1 Skor är lätta och du kan enkelt packa ner dem i väskan så att du kan byta skor på resan.


Hur ofta ska du byta vandringskängor?

Hur ofta du ska byta vandringskängor beror på hur mycket de har använts och underhållits under vägen. Asfalt kommer till exempel att slita mer på sulan än om du använder skorna i tuff skogsterräng. Du bör därför hålla ett öga på hur mycket slitage skorna har fått genom frekvent användning. Ett säkert tecken på att byta skor är när du upplever mindre skador även om du inte har ändrat ditt gång- eller löpmönster.

För att underhålla dina vandringskängor så länge som möjligt har vi samlat våra bästa tips:

#1 Impregnera skorna före användning

#2 Lufta och torka skorna efter varje resa

#3 Ta bort smuts och smuts från ytan på skorna med en trasa efter varje promenad

Läs mer: Fem tecken på när du bör byta löparskor


Hur tvättar man vandringskängor?

Våra vandringskängor har en yta som består av ett vattenavvisande och andningsbart meshmaterial. De vattenavvisande områdena kan lätt tvättas med en trasa och varmt vatten. Det andningsbara nätmaterialet är svårare att tvätta och vi rekommenderar därför att använda en tvättmaskin på 30 grader med låg centrifugering för att få hela skon ren. Du bör inte tvätta skorna för ofta i tvättmaskinen eftersom det kan leda till att limmet i skorna blir mindre säkert. Fundera därför på om du kan följa stegen för hur du ska underhålla skorna så långt som möjligt mitt emot.

Läs mer: Så tvättar du sneakers

Tillbaka till blogg