Ullundertøy til dame

Bästa ullunderkläder för kvinnor 2022

Ullunderkläder för kvinnor

Våra ullunderkläder för dam är gjorda av merinoull och inkluderarövre del ochnedre del. Dessutom har vi flera olikaullsockor. Merinoull har olika egenskaper som gör den väl lämpad för flera användningsområden, bl.a vandringsupplevelser, joggingturer i kylan, eller njuta inomhus.

merinoull

Våra ullunderkläder är gjorda av ull från merinofår. merinoull var eftertraktad redan på medeltiden och anses idag vara den finaste och mjukaste bland alla typer av ull.

Mikron

Ull rangordnas efter mikronummer. Micron är en måttenhet för att ange diametern på ullgarnet. Ju lägre mikronnummer, desto finare fibrer. Våra ylleunderkläder har 18 mikron och anses vara superfin ull. Den ligger i toppskiktet bland ullgarn.

Merinoulls egenskaper

Merinoull har unika egenskaper som gör den lämplig perfekt som underkläder - ett lager djupt inne i kroppen. Ullfiber absorberar fukt utan att kännas återfuktad på huden. Den är till viss del vattenbeständig. Lätt regn, snö och fukt kan lägga sig på ytan och transporteras bort.

Plagg med merinoull har bra isoleringsförmåga . Fiberstrukturen är frizzy och skapar miljontals små luftfickor som hjälper till att upprätthålla en stabil kroppstemperatur. Merinoull känns skön mot kroppen och är en typ av ull som inte kliar. Ull är det också självrengörande, bakteriedödande och förhindrar svettlukt från att lägga sig i materialet.Merinoull absorberar svett och låter den avdunsta, någotvilket gör att du inte behöver tvätta den lika ofta som andra kläder.Ofta kan det hålla att vädra yllekläderna.

Även om vi gärna förknippar yllekläder med kyla, så är ull det temperaturreglerande och är därför utmärkt för både varmt och kallt väder. Ull är naturligt, nedbrytbart, 100% förnybar och bland våra mest hållbara material . Ingen merinoull har utvecklats i labbet eller modifierats.

Svart og blå merinoull genser med god isolasjon og transporterer fuktighet     Svart og blå ullundertøy i merinoull som ikke klør, lukter eller krøller seg

Turupplevelse

När du är på resa är det avgörande att hålla dina kläder torra och din kropp varm. Det gäller när du rör på dig, men inte minst när du håller dig lugn. En av de värsta sakerna med att resa är att frysa. Fryser man är det svårt att få en trevlig resa. För en ultimat vandringsupplevelse är våra ullunderkläder ett bra alternativ. Ull är ett av få material som är självsläckande. Det kan vara praktiskt om du till exempel sitter runt en eld och njuter.

Joggar i kylan

När det är kallt ute gäller det att klä sig smart. Ett vanligt misstag vi gör är att klä oss för mycket. Om du klär dig för mycket kommer du att svettas för tidigt. Man blir blöt och kan börja frysa. De första minuterna av en joggingtur kan du frysa lite, eftersom kroppstemperaturen kommer att stiga igen till en behaglig nivå när joggen sätts igång.

Genom att använda ull underkläder som det innersta lagret , kommer man att hålla en behaglig kroppstemperatur under hela joggingturen, utan att klä sig för mycket. Detta kan också leda till en bekvämare joggingtur, då du är mer rörlig med mindre kläder.

Rosa superundertøy til dame eller jenteUllundertøy godt egnet til utendørsaktivitetSuperundertøy med bred strikk i livet

Kos

Ullunderkläder och ullstrumpor är mjuka och sköna. Förutom att de passar bra för utomhusaktiviteter är de perfekta som myskläder antingen hemma eller i stugan. Slå dig ner i soffan, koppla av och njut av våra härliga ullkalsonger!

 

Tillbaka till blogg