Famme ambassadör

Bli en influencer

Kolla in vårinfluencer blogg för användbara tips och resurser för våra ambassadörer!Våra villkor kan vara lätt att sätta sig in i, men är inte skriven i sten, undantag kan göras. Efter att ha fyllt i det korta formuläret nedan kommer du att få ett e-postmeddelande för att fortsätta med processen.

Vad jobbar jag med som ambassadör?

Influencers har flera uppgifter, detta gör en ambassadör:

1. Skapa innehåll

2. Sälj produkter, ofta med hjälp av rabattkoder

3. Bygg gemenskap

Kampanjen sker ofta genom instagram, de flesta är så kallade "instagramambassadörer". Men marknadsföringen kan även göras via Tiktok eller Youtube. Det går även bra att ha en egeninfluencer sida.

Skapa innehåll som influencer

Innehåll är vanligtvis video, till exempelrullar ellerbilder.

Sälj produkter

Detta handlar till stor del om att bygga en "plattform" därföljare accepterar dina rekommendationer. Här gäller det att vara konsekvent och trovärdig. Vi har gjort det enkelt att hålla det trovärdigt genom att influencers har full returrätt på allt de får, inklusive det de får gratis. I den mån du ger en recension är det viktigt att du också kan nämna det negativa, det är sällan en produkt faktiskt passar alla och det bästa är när influencern lyckas hjälpa rätt person och hitta rätt produkt. En försäljning som blir ett fynd är inte bra för influencern, köparen eller företaget som ska behandla returen.

Samhällsbyggnad

Influencers är till sin natur mer engagerade än genomsnittet och kan hjälpa till att hålla ihop livet genom att skapa diskussion och ge bra input. Ett exempel ärproduktgrupp för Famme

 

Hur man blir en influencer

Vi har skrivit lite omhur man blir en influencer, då med särskilt fokus på instagram, men principerna är desamma och gäller för Tiktok, Pinterest och andra sociala medier. Influencers förknippas ofta med Instagram-ambassadörer som tar emot sponsrade produkter. När man blir ambassadör för en produkt är det ofta ett krav att kunna ta fina bilder, speciellt om man marknadsför kläder. Eftersom vi nästan uteslutande producerar kläder blir du då en ambassadör för kläder genom att samarbeta med oss.

Hur man blir sponsrad på instagram 

1. Ta fina bilder

2. Har många följare

Har engagerade följare som litar på dig

Hur mycket och hur man tjänar pengar?

Hur mycket ambassadörer tjänar varierar mycket. De största influencers brukar ha ett pris på tusentals kronor för ett inlägg på instagram, så de största största influencers kan tjäna flera hundra tusen om året. En annan vanlig modell är gratis sponsrade produkter och provisioner. Så hur influencers tjänar pengar varierar från avtal till avtal med företagen de arbetar med. Famme har mestadels provision och sponsrade produkter, men kan även erbjuda ett fast pris.

 

Avsluta som ambassadör

Ibland är det andra saker i livet som står i fokus än att marknadsföra sponsrade produkter på instagram eller dela rabattkoder, och det är helt okej! Om du inte längre vill ta emot ambassadörsmejl och vara en del av ambassadörsprogrammet kan du avregistrera dig här: