Bærekraftig produksjon

Hållbar produktion

Vi på Famme vill gå före i hållbarhet och miljövänlig produktion inom dammode och träningskläder. Vi gör detta genom att se till att våra leverantörer är exemplariska inom hållbar produktion, så att våra material och produkter produceras på ett miljövänligt och ansvarsfullt sätt. Vi tror att bra råvaror och leverantörer är nyckeln till ett hållbart företag med miljövänliga plagg.

Garnproduktion

Garnet i våra kläder produceras avFulgar, ett italienskt företag som 2009 blev den första tillverkaren av Poliyamide 6.6 som uppnådde EU Miljömärkning för miljövänlig kompetens och prestanda när det gäller miljöpåverkan under produktens livscykel. Deras hållbara åtgärder inkluderar att inrätta ett miljövänligt produktionssystem, ett internt utformat vattenhanteringssystem som bidrar till optimal vattenanvändning för kylning av luft och utrustning och återvinning av över 63% av materialen under produktionscykeln. Vi vill vara öppna om vilka våra leverantörer är och hur våra produkter produceras, varför vi har skapat den här artikeln för att ge dig en inblick i hur vi har utvecklats för att bli ett hållbart varumärke.

Vår Vortex 2 Tights er laget med bærekraftig garn fra Fulgar Vortex Tights 2 er laget med bærekraftig garn fra Fulgar

Badkläder

Vår badkläderkollektion produceras avKänsliga tyger, en annan italiensk tillverkare som genom "The SensitiveEcoSystem Project" har fokuserat på att minska vatten-, energi- och kemikalieförbrukningen samt minska utsläppen av kol och avfall.

Denim

Vår denim kommer frånIsko, en av världens ledande denimtillverkare som distribuerar denim till stora delar av världen. Isko arbetar för att sätta standarden när det gäller hållbar inköp och produktion av denim, och strävar efter att ha en öppen process för att kunna påverka andra att följa samma standard. Isko strävar efter att få alla ingredienser i denim certifierade som miljövänliga och arbetar kontinuerligt för att uppnå en så hållbar affärsmodell som möjligt. Isko är också den första jeanstillverkaren i världen som fick Svanenmärket, Svanenmärket.

Tygproduktion (fleece)

Tyget vi använder i några av våra plagg kommer från leverantörenPontetorto. En av Pontetortos centrala och grundläggande filosofier bygger på att skydda naturen och utveckla en stark miljömedvetenhet genom flera miljövänliga och hållbara åtgärder. Detta inkluderar initiativ som:
- Användning av miljövänliga produkter
- Omfattande användning av återvunnet material, inklusive återvunna plastflaskor.
- Användning av innovativ teknik som går på solenergi.
- Integrering av miljövänliga råvaror
- Fokusera på att minska mikroplastutsläpp från fleeceproduktion

 

Tillbaka till blogg