instagram reels guide

Hur man gör rullar på Instagram

Vår guide till rullar

Det är ingen hemlighet att Reels har tagit världen med storm och att videoinnehåll är ett av de mest effektiva sätten att fånga uppmärksamhet på sociala medier. Därför har vi nu gjort en guide om hur du kommer igång med att göra rullar på Instagram som ambassadör på Famme.

För att komma igång måste du först ha en plan för vad det egentliga handlar om. Här är några idéer från oss som passar bra om du vill marknadsföra föremål från Famme.

  • På turné: ta ut din telefon eller kamera för en promenad i famme activewear och visa upp en vandringsled du gillar eller fin natur du har i närområdet.
  • Träningsregler : Om du gillar att träna kan du ta på dig fammens träningskläder och filma ett träningspass eller dela några av dina favoritövningar eller andra tips relaterade till träning.
  • Outfits jag skulle använda till.:: sätt ihop kläder med dina favoritplagg från Famme för olika tillfällen. Det kan till exempel vara jogging, skogstur, träning, filmkväll, shopping etc.
  • Dra: Har du precis fått en stor beställning från oss Gör ett försök och visa upp plaggen du har köpt! Ge gärna ärlig feedback om vad du tycker om dem och hjälp tittarna att välja rätt storlek. 
  • Tre olika sätt att styla X: Om du har ett plagg du gillar väldigt mycket kan det vara en idé att hitta flera olika sätt att styla det och visa upp dessa outfits. Kanske passar dina shorts lika bra för ett träningspass som för en resa till staden. Visa hur du skulle sätta ihop flera outfits för olika tillfällen med samma plagg!!

När du väl har bestämt vilken typ av rulle du ska göra är det bara att filma, redigera och publicera.

 

Filmning

Du kan antingen filma rullar inuti Instagram -appen eller på din telefon och ladda upp klippen i appen senare. Om du har en kamera kan du också använda den här. Experimentera och ta reda på vilken metod som är bäst för dig. Kom också ihåg att se till att du filmar i bra belysning, helst vid ett fönster eller utomhus.


Redigerar

På rullfunktionen i Instagram kan du klippa och klistra in klipp själv, samt lägga till enkla filter och text. Om du vill ha en lite mer avancerad videoredigeringsapp kan du också ladda ner Filmm eller InShot, som är gratis i appbutiken.
När du redigerar kanske du vill se till att du klipper så att du får smidiga övergångar mellan klippen och att videon går snabbt (kom ihåg att videon inte kan överstiga 60 sekunder) men att tittaren fortfarande ser vad som är händer i varje klipp.

Tips och tricks

  • Skapa engagerande rullar, se till att de första 5 sekunderna fångar tittarens uppmärksamhet och fokusera på innehåll som antingen inspirerar, underhåller eller erbjuder ny information till tittarna. Detta gör andra mer benägna att interagera med ditt innehåll!
  • Använd ljud och låtar som är populära när du publicerar. Ta gärna några minuter att titta på andras hjul och spara de ljud de har använt som du gillar. Att använda populära ljud gör det mer troligt att nya människor kommer att upptäcka din video.
  • Använd hashtags. Reglerna för hashtags för rullar är desamma som för in-feed-poster. Så du kan använda upp till 30 hashtags per rulle, och dessa bör vara relevanta för innehållet du lägger upp.
  • Använd text / voice overs. Att lägga till text i videon kan hjälpa tittaren att förstå vad som händer och lägga till mer information till innehållet. Se till att du håller texten kort, du vill inte att de ska ta all uppmärksamhet från videon. Se också till att de är synliga tillräckligt länge för att tittaren ska kunna läsa hela texten innan den försvinner.
  • Ha så kul! Entusiasm och energi är smittsamma, så gör ditt bästa för att förmedla entusiasm genom videon för att engagera dina tittare.
Tillbaka till blogg