Sokker til trening

Hur väljer man de bästa strumporna för träning?

Hur väljer jag de bästa strumporna för träning?

När det gäller att verkligen optimera din träningsprestanda kommer alla möjliga faktorer att påverka resultatet, inklusive valet avbra strumpor. Bra träningsstrumpor ger dig stöd, stabilitet, komfort och ett förbättrat grepp för dina skor, eller möjligen för golvet / mattan om du tar av dig skorna för knäböj och marklyft. Ett bra val av strumpor kommer att förhindra skador på dina ben och vara dina bästa vänner på längre promenader, löpningar, skidresor eller liknande.

Det finns många olika sockor att välja mellan, tillverkade av alla slags tyger, och att välja rätt strumpor för olika träningsformer är något många av oss inte tänker så mycket på. Sanningen är att ett bra val av strumpor ger dig goda konkurrensfördelar, förutom att bibehålla god benhälsa. Det är mycket viktigt att ta hand om dina ben när du tränar aktivt! :)

Här kommer vi att ge några råd om vilka par strumpor du ska välja för olika träningsformer, så att du verkligen kan prestera optimalt:

 

För gym och löpning: Lätta stickade strumpor (fotstrumpor)

När du tränar och springer vill du känna extra lätt till fots, vilket gör fotstrumpor till ett perfekt val. Dessa fotstrumpor är så lätta att det faktiskt känns som att gå barfota! Strumporna passar perfekt till fötterna och är otroligt bekväma. Våra fotstrumpor är något förhöjda vid anklarna för att säkerställa att de inte glider ner vid aktiv användning. Dessa fotstrumpor motverkar också skav.

På grund av sin lätta design, bra grepp och nötningsförebyggande effekt är strumporna också mycket lämpliga som löparstrumpor. Kombinera dessa strumpor med ett par lätta och bra löparskor, som våraEndorphin Rx1 löparskor, för att verkligen glida genom terrängen.

Mindre kläder = mer känsla av frihet!

 

Malins produktrecension av våra fotstrumpor: «Världens bästa strumpor!!!!!!»

 

För sport och sport: White sky stickade strumpor(tennissockor)

Vill du ha en extra liten fördel gentemot vänner och konkurrenter i tennismatchen Gå för ett par par tennissockor. Dessa tennissockor av ekologisk bomull, nylon och elastan är utformade för att ge dig bra stöd och stabilitet för intensiva tennismatcher eller andra sporter där dina ben utsätts för många steg, svängar och kuddar..

Dessa tennissockor är inte för tjocka, inte för varma, och de är både mjuka och bekväma. Och sist men inte minst: de ser väldigt sportiga ut!

Ingeborgs produktrecension av våra tennissockor :«Seriöst de bästa strumporna jag har provat, störde mig på att många träningssockor blir klumpiga efter ett tag, men det var inte😍 bekväm att bära..

   

För berg och skidor: trasstrumpor(Ullsockor)

 

raggsokker

 

Varma strumpor är något alla norrmän behöver, och det finns inga strumpor som slår klassiska, norska ullstrumpor under vintersäsongen. Dessa ullstrumpor (eller trasstrumpor) har använts av oss norrmän i flera generationer och av goda skäl!!

Med sina andningsegenskaper är ullstrumpor perfekta för kalla, råa och våta klimat, vilket gör dem perfekta för långa skidresor eller bergsvandringar. Ull isolerar bra och ger också bra dämpning på dina ben. Ullstrumpor absorberar fukt och torkar snabbt, vilket minskar risken för skav och obehag.

Tips: Om du använder Gore-Tex skor, bör du hellre överväga vår nästa rekommendation (tunna ullstrumpor) för att få ut det mesta av den fukttransporterande effekten!

Ullstrumpor är ett måste i stugor och berg, men de är också underbara att använda som mysiga strumpor för lata dagar hemma.e.

Andreas kommentar om våra ullstrumpor: «Dessa kan också användas för hemmaträning!» 

 

För vintersport: Svarta ullstickade strumpor(tunna ullstrumpor)

Tunna ullstrumpor, även kända som tekniska strumpor, tillverkas som en kombination av flera olika material. Några av dessa strumpor kan ha olika lager, till exempel syntetiskt material inifrån och ut och med ull i mitten. Detta för att ge olika fördelar relaterade till olika situationer, men huvudsakligen är dessa strumpor gjorda för att hålla värmen och transportera fukt.t.

Våra tunna ullstrumpor, tillverkade av högkvalitativ europeisk merinoull, nylon och elastan, är perfekta för vintersport som hockey eller skridskoåkning. De är utformade för värme, funktionalitet, komfort och för att vara särskilt hållbara. Gå på ett par tunna ullstrumpor som har andningsbara och fukttransporterande egenskaper som gör strumporna mycket lämpliga för ett kallt och rått klimat, till exempel vårt«Svarta ullstickade strumpor».

Dessa strumpor passar också bra som vardagsstrumpor under kallare årstider! Om du till exempel tränar efter arbete / skola kan du använda dessa både före och under träning. Du kan få våra tunna ullstrumpor i både full längd och som fotstrumpor.

 

Slutsats

Att välja rätt par strumpor för ditt träningspass kan göra stor skillnad när det gäller att verkligen optimera din träningsprestanda, förbättra komforten och bibehålla god benhälsa. Det finns många alternativ att välja mellan, och vi hoppas att vi har kunnat hjälpa till att göra ditt val lite enklare!

Har du några andra idéer eller förslag på strumpor du saknar? Du är naturligtvis välkommen att skicka tips till oss om nya produkter vi kan ta in! :))