Sokker til trening

Hur väljer man de bästa strumporna för träning?

Hur väljer jag de bästa sockorna för träning?

När det kommer till att verkligen optimera din träningsprestanda kommer alla möjliga faktorer att påverka resultatet, inklusive valet avbra strumpor. Bra träningsstrumpor ger dig stöd, stabilitet, komfort och ett förbättrat grepp för dina skor, eller eventuellt för golvet/mattan om du tar av dig skorna för knäböj & marklyft. Ett bra val av strumpor kommer att förebygga skador på dina ben, och vara dina bästa vänner på längre promenader, löpturer, skidresor eller liknande.

Det finns många olika typer av strumpor att välja mellan, gjorda av alla möjliga tyger, och att välja rätt par strumpor för olika träningsformer är något många av oss inte tänker så mycket på. Sanningen är att ett bra val av strumpor kommer att ge dig goda konkurrensfördelar, förutom att bibehålla en god benhälsa. Det är väldigt viktigt att ta hand om dina ben när du tränar aktivt! :)

Här kommer vi att ge några råd om vilka par strumpor du bör välja för olika träningsformer, så att du verkligen kan prestera optimalt:

 

Strumpor för gym och löpning

När du tränar och springer vill du känna dig extra lätt till fots, vilket gör ankelstrumpor till ett perfekt val.Dessa ankelstrumpor är så lätta att det faktiskt känns som att gå barfota! Strumporna passar perfekt till fötterna och är otroligt bekväma. Våra ankelstrumpor är något förhöjda vid anklarna för att säkerställa att de inte glider ner under aktiv användning. Dessa ankelstrumpor motverkar även skav.

På grund av sin lätta design, goda grepp och skavförebyggande effekt är sockorna även mycket lämpliga som löparstrumpor. Kombinera dessa strumpor med ett par lätta och bra löparskor, som våraEndorfin Rx1 löparskor, för att verkligen glida genom terrängen.

Mindre kläder betyder mer frihet!

hvite ankelsokker

 

Malins produktrecension av våra ankelstrumpor: «Världens bästa strumpor!!»

 

Strumpor för sport och sport

Vill du ha en extra liten fördel gentemot vänner och konkurrenter i tennismatchen Gå efter ett par bra tennisstrumpor. Dessa tennisstrumpor av ekologisk bomull, nylon och elastan är designade för att ge dig bra stöd och stabilitet för intensiva tennismatcher eller andra sporter där dina ben utsätts för många steg, vändningar och kuddar.

Dessa tennisstrumpor är inte för tjocka, inte för varma, och de är både mjuka och bekväma. Och sist men inte minst: de ser väldigt sportiga ut!

hvite høye sokker

Ingeborgs produktrecension av våra tennisstrumpor :«Seriöst de bästa sockorna jag testat, störde sig på att många träningsstrumpor blir klibbiga efter ett tag, men dessa var inte😍 bekväm att bära..

   

Strumpor för fjäll och skidor

Varma strumpor är något alla norrmän behöver, och det finns inga strumpor som slår klassiska, norska ullstrumpor under vintersäsongen.Dessa ullsockorna (eller raggsockorna) har använts av oss norrmän i flera generationer och av goda skäl!!

Med sina andningsegenskaper är ullstrumpor perfekta för kalla, råa och våta klimat, vilket gör dem perfekta för långa skidresor eller bergsvandringar. Ull isolerar bra, och ger även bra dämpning på dina ben. Ullstrumpor absorberar fukt och torkar snabbt, vilket minskar risken för skav och obehag.

Tips: Använder du Gore-Tex skor bör du hellre överväga vår nästa rekommendation (tunna ullstrumpor) för att få ut det mesta av den fukttransporterande effekten!

Ullstrumpor är ett måste i stugor och fjäll, men de är också underbara att använda som mysstrumpor för lata dagar hemma.e.

raggsokker, ullsokker

Andreas kommentar om våra ullstrumpor: «Dessa kan användas för hemmaträning också!» 

 

Strumpor för vintersport

Tunna ullstrumpor, även kända som tekniska strumpor, är gjorda som en kombination av flera olika material. Vissa av dessa strumpor kan ha olika lager, som syntetmaterial inuti och utanpå, och med ull i mitten. Detta för att ge olika fördelar relaterade till olika situationer, men främst är dessa strumpor gjorda för att hålla värmen och transportera fukt.t.

Våra tunna ullstrumpor, gjorda av högkvalitativ europeisk merinoull, nylon och elastan, är perfekta för vintersporter som hockey eller skridskoåkning. De är designade för värme, funktionalitet, komfort och för att vara särskilt hållbara. Satsa på ett par tunna ullstrumpor som har andnings- och fukttransporterande egenskaper som gör sockorna väldigt lämpade för ett kallt och rått klimat, till exempel vår«Svarta ullstickade strumpor».

Dessa strumpor passar även som vardagsstrumpor under kallare årstider! Tränar du till exempel efter jobbet/skolan kan du använda dessa både före och under träningen. Du kan få våra tunna ullstrumpor i både hellängd och som ankelstrumpor.

høye sorte sokker

 

Att välja rätt par strumpor för din träning kan göra stor skillnad när det kommer till att verkligen optimera din träningsprestanda, förbättra komforten och bibehålla god benhälsa. Det finns många alternativ att välja mellan, och vi hoppas att vi har kunnat hjälpa till att göra ditt val lite enklare!

Har du några andra idéer eller förslag på strumpor du saknar så är du självklart välkommen att skicka tips på nya produkter vi kan ta in!!

Tillbaka till blogg