Bambussokker i sort og hvit

Fördelar med bambustrumpor

Bambustrumpor har blivit väldigt populärt de senaste åren och i det här blogginlägget kan du ta reda på varför. Det finns ett antal fördelar med att använda strumpor gjorda av bambu, och många upplever att de inte går tillbaka till vanliga strumpor efter att ha provat bambustrumpor. Här kan du lära dig mer om vad bambustrumpor är och vilka fördelar de har – och på så sätt se om sockorna är något för dig.

Vad är bambustrumpor?

Bambustrumpor är gjorda av bambutyg som upplevs som mjukare på foten. Strukturen på fibrerna i tyget är mer ihålig vilket gör att sockorna är mer absorberande än till exempel bomullsstrumpor. Bambutyget håller sockorna torra och hjälper till att ta bort oönskade lukter. Strumporna lämpar sig alltså bra för både vardag och träning.

Sex fördelar med bambustrumpor

1. Håll dina fötter torra

Bambustrumpor kan absorbera tre till fyra gånger så mycket fukt jämfört med vanliga bomullsstrumpor. Det gör att det tar längre tid innan strumporna känns blöta på foten. Strumporna är därför ett bra val för varma sommardagar, längre promenader eller träningspass.

2. Temperaturreglering

Bambustrumpor har ett termostatiskt tyg som reglerar temperaturen. Det betyder att sockorna kommer att hålla dina fötter behagligt varma på vintern och perfekt kylda på sommaren. Strumporna hjälper till att skapa den ultimata komforten för dina fötter, och du behöver inte frysa eller svettas.

3. Bekvämare på foten

Bambutyget är mjukare än vanligt bomullstyg. Detta gör bambustrumpor mer bekväma på fötterna.

4. Minskar oönskad lukt

Eftersom fibrerna i bambustrumpor är temperaturreglerande och absorberande blir det dåliga förutsättningar för bakterier i sockorna. Således kommer bambustrumpor naturligt att minska svettlukten.

5. Bättre för miljön

Bambustrumpor är mindre skadliga för miljön, eftersom bambuplantan inte behöver vattnas. Dessutom har bambuväxten ett naturligt försvar mot bakterier, vilket gör att plantan kan växa utan användning av farliga kemikalier.

6. Fötterna trivs bättre

Bambustrumpor är hypoallergena, vilket gör dem väl lämpade för känsliga fötter. Dessutom andas tyget vilket skapar ett bra klimat där fötterna trivs.

bambussokker, hvite sokkersvarte sokker, bambussokker

Korta bambustrumpor

Vill du testa bambustrumpor kan du prova våra 2-pack med bambustrumpor

Tillbaka till blogg
1 av 3