Kompresjonstights til løping og styrketrening

Bästa kompressionstights 2022

Vad är kompressionstights?

Stort medicinskt uppslagsverk definierar kompression som en kompression, och att detta i medicinsk mening kan vara ett led i en behandling eller en följd av skada eller sjukdom.Kompressionstights är helt enkelt kläder som sitter tätt på kroppen och som ofta beskrivs som "ett extra lager hud". Syftet med kompressionstights ska vara att kläderna sitter så tajta att de "komprimerar" venerna längst ut på huden, vilket ger flera olika hälsofördelar.

Tie dye kompresjonstightsMarble tights med kompresjonKompresjonstight med lomme på baksiden

 

Fungerar kompressionstights?

Många klädtillverkare tenderar att överdriva när de marknadsför fördelarna med sina kompressionsplagg, till exempel genom att säga saker som "kompressionsplagg hjälper dig att springa snabbare och bli starkare". En artikel frånforskning.no berättar dock att detta inte är helt sant.

Sanningen, enligt en annan artikel frånforskning.no, är att kompressionsplagg trycker ihop de vener som ligger längst bort från huden, så att de djupare venerna får mer blod. Detta hjälper blodflödet tillbaka till hjärtat att öka, vilket gör att hjärtat fylls med mer blod mellan varje hjärtslag. Detta ska bland annat hjälpa till att förebygga och behandla inflammationer, åderbråck och svullna ben. Dessutom är kompressionstights lämpliga för lipödem.

 

 

Är kompressionstights värda det?

Absolut! Kompressionstights är bra att ha på längre löpturer, skidresor eller liknande. Även om kompressionstights inte nödvändigtvis har en direkt inverkan på hur snabbt du springer eller hur stark du är, kommer de att ge dig en rad hälsofördelar som gör att du kan undvika och förebygga skador till följd av träning. Vår kompressionstights är inte transparent och är således knäböjssäker .

Dessutom kan kompressionstights ha en indirekt inverkan på din prestation. Kompressionstights kan få dig att både känna dig mer sportig och se mer sportig ut, vilket kan ha stor inverkan på din träningsmotivation. På grund av detta kan du kanske pressa dig själv lite hårdare än du brukar 😉

  

Kompressionstightsen i test

Vill du testa kompressionstights?Vi erbjuder flera olika kompressionstights för kvinnor. Nedan är några av våra favoriter:

Kompressionstights med ficka på låren

Techna Tights är en av våra mest populära kompressionstights som med stora fickor. Här kommer du att kunna ta med dig och samtidigt separera en iPhone plus och nycklar i olika fickor när du tränar.

kompresjonstights, treningstights, høyt livKompresjonstights, treningstights, høyt liv
Rib Panel Tights är en trendig kompressionstights med ficka ! Den finns i flera färger, inklusive röd, blå och svart. Materialet andas och fukttransporterande samtidigt som tightsen har bra fäste och kompression.

Kompressionstights med bakficka

Vill du ha en kompressionstights utan stora fickor på sidorna, men med en liten ficka på insidan av linningen rekommenderar viElla kompressionstights. Fickan är tillräckligt stor för att rymma bland annat en iPhone 12. Samtidigt har tightsen hög midja med ett brett och elastiskt midjeband som ger bättre hålleffekt.

Kompresjonstights som hold-in effekt og lomme  Kompresjonstights som hold-in effekt og lomme
  

Kompressionstights med hög midja

Essential Tights är en kompressionstights med hög midja. Detta är en super träningstights som aldrig går ur modet! Tyget är mjukt och rejält, och inte bara det, det har det ocksåanti-curl effekt vilket gör att tightsen ser bra ut på alla kroppstyper.

Svart treningstights, høyt liv, kompresjon   Blå treningstights, høyt liv, kompresjon
En annan klassisk kompressionstights är vårGymtights! Den sitter som gjuten, men har samtidigt bra stretch och är skön att ha på sig. Tightsen är perfekta för löpning, men passar även för styrketräning och crossfit. Den kommer i grått och svart!
Tillbaka till blogg