Kompresjonstights til løping og styrketrening

Bästa kompressionstights 2021

Vad är kompressionstights?

Stor medicinsk encyklopedi definierar kompression som en kompression, och att detta i medicinsk mening kan vara en del av en behandling eller en följd av skada eller sjukdom. Kompressionstights är helt enkelt kläder som sitter tätt på kroppen och som ofta beskrivs som "ett extra lager hud". Syftet med kompressionstights ska vara att kläderna är så täta att de "komprimerar" venerna längst ut i huden, vilket ger flera olika hälsofördelar.

Svart kompresjonstights

 

Fungerar kompressionstights?

Många klädtillverkare tenderar att överdriva när de marknadsför fördelarna med sina kompressionsplagg, till exempel genom att säga saker som "kompressionsplagg hjälper dig att springa snabbare och bli starkare". En artikel frånforskning.no säger dock att detta inte är helt sant.

Sanningen, enligt en annan artikel frånforskning.no, är att kompressionsplagg komprimerar venerna som ligger längst bort från huden, så att de djupare venerna får mer blod. Detta hjälper blodflödet tillbaka till hjärtat att öka, vilket innebär att hjärtat fylls med mer blod mellan varje hjärtslag. Detta kommer bland annat att hjälpa till att förebygga och behandla inflammation, åderbråck och svullna ben.

Grå enkel gymtights, kompresjon

 

Är kompressionstights värda det?

Absolut! Kompressionstights är bra att ha på längre löpturer, skidresor eller liknande. Även om kompressionstights inte nödvändigtvis har en direkt inverkan på hur snabbt du springer eller hur stark du är, kommer de att ge dig ett antal hälsofördelar som gör att du kan undvika och förebygga skador som ett resultat av din träning. Vår kompressionstights är inte transparent och är sålunda squat proof .

Dessutom kan kompressionstights ha en indirekt inverkan på din prestanda. Kompressionstights kan få dig att både känna dig mer sportig och se mer sportig ut, vilket kan ha stor inverkan på din träningsmotivation. På grund av detta kan du kanske pressa dig själv lite hårdare än du brukar göra 😉

 

Kompressionstights i test

Vill du testa kompressionstights? Vi erbjuder flera olika kompressionstights för kvinnor. Nedan följer några av våra favoriter:

Kompressionstights med ficka på låren

Techna Tights är en av våra mest populära kompressionstights som med stora fickor. Här kommer du att kunna ta med dig och samtidigt separera ett iPhone plus och nycklar i olika fickor när du tränar.

kompresjonstights, treningstights, høyt liv

 

Kompressionstights med bakficka

Om du vill ha en kompressionstights utan stora fickor på sidorna, men med en liten ficka på insidan av midjebandet, rekommenderar viElla kompressionstights. Fickan är tillräckligt stor för att rymma bland annat en iPhone 12. Samtidigt har strumpbyxorna en hög midja med ett brett och elastiskt midjeband som ger en bättre håll-in-effekt.

Kompresjonstights som hold-in effekt og lomme

  

Kompressionstights med hög midja

Viktiga strumpbyxor är en kompressionstights med hög midja. Detta är en superträningstights som aldrig går av mode! Tyget är mjukt och fast, och inte bara det, det har det ocksåanti-curl effekt vilket gör att strumpbyxorna ser bra ut på alla kroppstyper.

Svart treningstights, høyt liv, kompresjon