De mest effektive mageøvelsene

De mest effektiva magövningarna

Många tror att träning av magen bara handlar om att få platt mage eller bygga ett sexpack. Vad många glömmer är att det här handlar mer om maten du äter. Kort sagt så kommer rätt mat tillsammans med stärkande magövningar bidra till en mer tränad mage. Så varför ska du träna magen om du inte ser tydliga förbättringar utan att äta rätt mat När du tränar magen tränar du även core-musklerna i din kropp.


Varför det är viktigt att träna core-muskler?

  • En stark kärnmuskel kommer att göra dig starkare i styrkeövningar och kan bidra till en bättre teknik
  • En stark kärnmuskel kommer att ge dig bättre hållning och öka balansen
  • En starkare kärna/mage kan minska och förhindra potentiell skada

Om du styrketränar tränar du redan indirekt dina kärnmuskler under olika övningar, framför allt basövningar som knäböj och marklyft. Det är fortfarande en bonus att ta med två till tre magövningar i slutet av passet. Tränar duintestyrketräning bör magövningar finnas med i vardagen, till exempel när du direkt efter går upp för att kickstarta dagen.


# 1 plankor

Plankan är en klassisk övning som aldrig går ur mode, och det är inte utan anledning! Denna övning är ett enkelt sätt att stärka dina kärnmuskler.

 

# 2 Sidoböj med kettlebell

Denna övning kickstartar de sneda, inre och yttre magmusklerna! Genom att ta med den här övningen är du säker på att få sidomusklerna i magen tränade.

 

# 3 Beinhev

Med denna övning får du köra både mag- och coremuskler! Dessutom är övningen väldigt bra för att utmana höftböjaren.

 

# 4 Situps

Situps är en klassiker av en övning, men inte utan anledning. Du ökar rörligheten i ryggraden samtidigt som du tränar musklerna i magen. För en lite annorlunda variant, prova att göra övningen med en viktplatta.

 

# 5 Crunch och släng

Slingträning har blivit mer och mer populärt de senaste åren! Allt du behöver är en sele, oavsett om du är hemma eller på gymmet. Har du ännu inte investerat i en bärsele kan du enkelt hitta några släta strumpor, stå i plankställning och dra knäna mot dig. Du kommer definitivt att känna till dessa övningar!

Tillbaka till blogg