Sort sports bh med god støtte til dame

Hur man väljer rätt sport -bh

En vanlig bh är som alla vet designad för vardagsaktiviteter med mycket låg intensitetsnivå. Att bära en vanlig behå under träning är därför känt hos många kvinnor för att vara helt hopplöst och inte minst obekvämt. Därför kommer sport-bh:n vara viktig under varje träningspass, men vad ska du egentligen leta efter när du letar efter den perfekta sport-bh:nn? 

Att välja sport-bh kan ibland vara problematiskt, dina bröst växer, hänger och förändras med tiden och det kan vara obehagligt om tränings-bh:n inte ger dig det stöd du behöver. Därför har vi i Famme garderob en guide för dig som är osäker på vad du ska leta efter när du ska köpa en ny sport-bh. Vill du ta en titt på Fammes sportbehåar så kan du kolla uppFammes sport-bh-kollektion på vår hemsida,

 

I det här inlägget hittar du:

 • Träningsbh med lågt stöd
 • Medium Support träningsbehå
 • Träningsbh med högt stöd
 • Saker att tänka på när du köper en sport-bh
 • Storleksguide
 • Frågor och svar

 

Träningsbh med lågt stöd

Lågt stöd är inte en optimal träningsbehå för alla. Om du är på den större sidan av bröststorleken rekommenderar vi att du väljer något med högre stöd oavsett träningsintensiteten. En sport-bh med lågt stöd lämpar sig bäst för lågintensiv träning och/eller dam/tjejer med mindre bröst. BH:arna är gjorda av ett mjukt material och fokuserar på flexibilitet och komfort; de brukar ha tunnare remmar och de säljs utan remjustering..

 • Lämplig för träningsformer som yoga, pilates, rask promenad, golf etc.

Vi rekommenderar att tittaBH:ar med lågt stöd: Till exempel Scrunchie sport-bh eller Sömlös Bralette.

 Sömlös bralette passar bra under kläderna och känns bekväm hela dagen.

 

Träningsbh med medium stöd

Medium support fokuserar mer på stöd och fukt, samtidigt som det är bekvämt; här kan du hitta lite bredare remmar, och några av dem brukar ha remjustering. En bh med medium stöd passar bäst för träning med medelintensiv eller högintensiv träning som inte innehåller lika mycket hopp.

 • Medium support lämpar sig väl för styrketräning, skidåkning, cykling, rodd och coreträning

Vi rekommenderar att ta en titt på behåar med medium stöd, som t.ex Förlängd sport-bh eller Camo sport-bh

Förlängd sport-bh passar även perfekt som crop-top.

 

Träningsbh med högt stöd

En sport-bh med högt stöd är tillägnad högintensiv träning. Med dessa behåar är huvudfokus att ge extra stöd och bra fukthantering; de ska sitta tätt intill kroppen, vara lite tajta, ha breda remmar och inlägg. De är därför designade för att ge komfort där brösten inte är i vägen eller gör ont under träningspasset..

 • Fokus ligger oftast på träning som löpning, crossfit och HIIT vid köp av en sportbh med högt stöd, men de är även perfekta om du har stora bröst som behöver mer stöd oavsett träningspassets intensitet.

Vi har ett bra utbud av sport-bh:ar med bra stöd och komfort högintensiv träning, bland annatGym Sport BH ellerElevate Crop Top

 

Båda dessa alternativ kan användas som antingen BH eller Crop-Top.

 

Saker att tänka på när du köper sportbehåar

 1. Köp inte en överdimensionerad bh! Det ska vara ombonat, men du måste också kunna andas!
 2. Använd dina vanliga bh-mått som riktlinjer och titta på våraStorleksguide för extra hjälp!
 3. Bara för att du har mindre bröst betyder det inte att du kan undvika att bära sportbehåar och inte få de oönskade effekterna. Så länge du tränar utan rätt utrustning kan det så småningom resultera i lösare bröst.
 4. Det är ingen stress om du inte köpt rätt sport-bh enligt de olika träningsformerna. Du behöver olika typer av behåar ändå! Dessutom vet man aldrig förrän man provar själv!!

 

Storleksguide

Det kan vara svårt att veta vilken storlek man ska välja om man inte har köpt en sport-bh tidigare, eller om storleken har ändrats. Därför har vi en storleksguide på våra sidor som du kan hitta här!

 

Frågor och svar

Det finns många saker som tjejer och damer undrar när det kommer till att köpa en sport-bh och det är alltid okej med lite kunskap innan man investerar i något. Vi har samlat de vanligaste frågorna om sportbehåar och svaren! Läs vidare för våra bästa tips så kanske du får svar på frågor du har.

 

1. Varför finns det en sport-bh 

Behåar har uppfunnits och återuppfunnits sedan urminnes tider, men sportbehåar är ganska nya, närmare bestämt 1977. Den uppfanns av en amerikan som inte kunde springa på grund av smärtan hon fick i sina bröst. Sedan dess har sportbehåar varit ett av de viktigaste plaggen för kvinnor när det kommer till träning, eftersom de ger komfort och kvinnor slipper smärta..

 

2. Varför ska jag ha en sport-bh när jag tränar?

När vi tränar rör vi kroppen och implicit brösten, mer än när vi utför dagligt arbete. Om du inte har rätt träningsbehå kan du uppleva antingen obehag eller smärta. Det som händer då är mest troligt att vi anpassar kroppen så att vi slipper smärtan som i sin tur kan leda till ryggsmärtor. Vill du undvika onödig smärta bör du ha en sport-bh med bra stöd.

 

3. Vilken typ av bh finns det och hur ska jag välja rätt för mig?

Det finns två huvudtyper av sportbehåarr

 • Kompressionsbehåar: Dessa behåar kommer vanligtvis i pullover-stilar utan inbyggda kupor (här kan du hitta ett exempel)
 • Encapsulation BH: Detta är träningsbehåar för högintensiv träning med inbyggda inlägg, dessa är även lämpliga för damer med stora bröst, även om de inte tränar ger de mycket stöd ( (här kan du hitta ett exempel)

Du bör välja träningsbh beroende på vilken typ av aktivitet du borde göra.

 

4. Hur ska min sport-bh sittae?

Tränings-bh är designad för att hålla dina bröst på plats, samtidigt som du ständigt rör dig, så du bör få mer stöd än från en vanlig bh, samtidigt måste du kunna andas. Kom ihåg att du inte behöver köpa en mindre kupstorlek för att hålla dina bröst på plats, eftersom sportbh:n är tänkt att göra det oavsett om du har stora bröst. Ett tips till damer som kämpar för att hitta stöd är att köpa en sport-bh med inlägg..

Tips: Titta på vår BH Storleksguide om du undrar hur man hittar eller mäter bh-storlek.

 

5. Vilka andra funktioner är viktiga när du väljer en Sport-BH?

Förutom att stödja och minska den höga stressen från de olika sporterna är en av de viktigaste egenskaperna vad tyget är gjort av. Det är klokt att hålla sig till fukttransporterande material som inte suger upp svett. Det är viktigt att komma ihåg när man letar efter träningskläder.

 

6. Kan du ha en sport-bh varje dag?

Sportkläder har blivit mer populärt de senaste åren, både för att allt fler motionärer, men också för att vi har varit i en pandemi; men det finns några saker att tänka på:

 • Sport-bh:ar tenderar att vara för tajta och det är därför de är perfekta för träning; men om du använder den under en längre tid utan att ta av den eller ge kroppen en paus kan det leda till försvagning av ryggmusklerna, vilket i sin tur kan orsaka (bland annat) axelvärk.r.
 • Utöver det kan det leda till hudproblem som utslag, hudirritationer och till och med svampinfektioner i svåra fall att ha på sig en sport-bh hela dagen.

Så vi rekommenderar att du bär rätt träningskläder när du tränar, men det är generellt sett bäst om du inte bär åtsittande kläder dag och natt.

 

7. Krymper sport-bh-bröst?

Detta är vanligtvis en missuppfattning bland vår yngre publik. Tillväxt i hela kroppen påverkas inte av vad vi har på oss, utan av hormoner, träning och kost (och då menar vi vad du äter). Det rekommenderas att du hittar rätt storlek för både komfort och stöd. Så nej, sport-bh:n kommer inte att påverka storleken på dina bröst..

 

8. Jag har stora bröst, jag borde ha 2 Sport-bh?

Det behöver du inte! Om du inte får det stöd du behöver är det bara att hitta en bh med bra stöd som passar till dig ! Det finns flera typer av träningsbehåar. Damer med stora bröst kan använda vad vi kallar inkapsling sport-bh för högintensiv träning, även om du gör något som yoga eller pilates. Om du inte gillar den här looken, och skulle vilja prova något annorlunda, så rekommenderar vi att du tar en titt på vår träningstopp med inbyggd bh Power Seamless Topp

 

9. Hur ska jag tvätta mina sportbehåar?

Helst ska du tvätta dina sportbehåar efter varje användning, speciellt om du bor i ett varmt klimat eller brukar svettas mycket. Frekvent tvätt hjälper till att eliminera bakterierna som överförs från kroppen till klorna, ta bort lukten och förlänga bh:ns livslängd. Lägg den inte i torktumlaren, eftersom det kommer att skada resåren och behåns tyg; med tiden kommer behån att tappa stödet.te.

 

10. Hur många sportbehåar ska jag äga?

Du bör äga en sport-bh för varje dag du tränar. Om du tränar två gånger i veckan bör du ha två på rotation. Tränar du fyra till fem gånger i veckan kan du prova att ha minst fyra på rotation, då hinner du tvätta dem efter varje användning.

Tillbaka till blogg
 • Treningstopp guide til dame

  Träningsstoppguide

  Singlet, t-shirt eller crop top. Den här guiden tar dig igenom vårt urval av träningstoppar. Från låg till hög intensitet, du har otaliga alternativ.

  Träningsstoppguide

  Singlet, t-shirt eller crop top. Den här guiden tar dig igenom vårt urval av träningstoppar. Från låg till hög intensitet, du har otaliga alternativ.

 • Utvalgte treningsgenser til damer

  Guide:Hitta din perfekta träningströja

  Långärmad , lös passform , åtsittande eller beskuren . Att välja rätt träningströja med bra egenskaper kan vara ett svårt val för många. Den här guiden guidar dig genom vårt...

  Guide:Hitta din perfekta träningströja

  Långärmad , lös passform , åtsittande eller beskuren . Att välja rätt träningströja med bra egenskaper kan vara ett svårt val för många. Den här guiden guidar dig genom vårt...

 • Topp 10 singlet og tank top for trening til dame

  Topp 10 träningstoppar för kvinnor

  Fammes utvalda topp 10 träningssinglar. Singlarna rankas från låg- till högintensiv träning och utvärderas utifrån varierad användning, passform och material. Allt för att du ska ha den information du behöver...

  Topp 10 träningstoppar för kvinnor

  Fammes utvalda topp 10 träningssinglar. Singlarna rankas från låg- till högintensiv träning och utvärderas utifrån varierad användning, passform och material. Allt för att du ska ha den information du behöver...

1 av 3