gravid tights - fordelene med tights under svangerskap

Träningstights för gravida - Tips för att hitta rätt träningskläder

Träning och fysisk aktivitet under graviditeten är både bra och klokt. Det är tillrådligt att träna med medelhög intensitet, och inte utsätta kroppen för överdriven stress. Det är dock viktigt att inte utsätta kroppen för onormala mängder stress genom träning.Här vi har samlat träningsövningar du kan utföra under graviditeten. En lugn joggingtur är en mycket bra aktivitet för gravida kvinnor för att bevara sin fysik och må bra. Har du inte tränat så mycket i första hand ska du vara försiktig, men fysisk aktivitet i måttlig intensitet är bara bra! I enartikel i NHI skriver journalisten Merethe Kvam bland annat att träning som gravid bidrar till en mindre komplicerad förlossning och bättre självkänsla.

Att träna som gravid kan innebära många utmaningar, särskilt när det kommer till träningskläder. De gamla träningskläderna passar inte längre, och du måste köpa nya. Vad man ska köpa och var man kan få tag i träningskläder som passar gravida Oavsett om du ska träna eller bara behöver något bekvämt att ha på dig är ett par sköna tights ett bra alternativ. 

På Famme har vi en stor vilja att ta fram strumpbyxor som kan användas av alla målgrupper. Flera av våra kunder har visat oss att våra strumpbyxor kan användas under graviditeten. Baserat på recensioner och feedback från våra fantastiska kunder har vi skapat enlista över strumpbyxor som du kan ha på dig under graviditeten!

1. Välj en tights som är stretchig i midjan

Ribbstickade träningstights för gravida

Famme har designat en strumpbyxor speciellt för gravida kvinnor , så att den är anpassad till en större mage. Tightsen är i ett ribbstickat material och har extra stretch, samt ett tunnare midjeband som sitter högst upp på magen. Det gör att tightsen inte glider ner under träning. Gravidtights är också knäböjssäker, kolla upp dethär!

tights til gravideTreningstights til gravide

 

Träningstights för gravida kvinnor

Dettasömlösa tights värderas högt av många av våra gravida kunder. Den är superbekväm och spänner inte för mycket runt magen. Den är hög i midjan, men ändå tillräckligt elastisk för att den inte ska irritera eller trycka på magen. Jämfört med andra sömlösa träningstights har chevron bättre kompression och hållfasthet.

Tights med kompresjon og holdTights til gravide

 

Tights som är perfekta för en gravid mage

Denna tightshar länge varit en favorit bland alla våra kunder, och speciellt gravida kvinnor med en växande mage. Den är extremt elastisk, så det här är strumpbyxor du kan ha på dig under hela graviditeten. De ribbade sömlösa tightsen sitter tätt intill kroppen, spänner inte magen, glider ner eller är genomskinliga. Det här är definitivt strumpbyxor du kan ha både under och efter graviditeten
GravidtightsGravidtights

Vill du ha fler tips eller rekommendationer Kolla in vår produktutvecklingssida på Facebook! Där kan du få tips och råd från andra gravida kunder och dela åsikter om våra produkter!

2. Välj bekväma toppar

Träningstights är inte det enda nya plagget du behöver i garderoben som gravid. Under graviditeten kommer även brösten att öka rejält, så det är klokt att vara beredd på att göra sig redo för behovet av en digg och läcker sport-bh. Hos oss hittar du ett urval från låg, medel och hög support. Beroende på dina behov eller preferenser.Träningsbh med lågt stödär stor i storleken så att dina bröst får plats att växa.Sport-bh med medium stöd är lång och bekväm att bära under alla plagg, och är en cropped topp. Om du letar efter en bh som verkligen håller dina bröst på plats kan vi rekommenderabh med högt stöd som har mycket fäste.

sportsbh med low supportcrop top bhTreningsbh med høy support

En annan sak som också är viktig att tänka på är att ha träningsöverdelar som är rymliga och smickrande. Träningskläder för gravida kräver en rad funktioner. En bra t-shirt med stretch eller en träningströja som inte är irriterande är ett måste. Våra stora favoriter en efter enlöst sittande t-shirt och alöst sittande crop top som visar upp bebismagen. Kanske föredrar du enträningströja, detta är både rymligt och baksidan ger dig mer ventilation för de varma dagarna.

T-skjorte med god stretchCropped t-skjorteLøs langermet genser

 

Investera i bra sneakers

Under graviditeten kan fötterna svullna, som ett resultat av en ökning av blod och vätskor som kroppen producerar. Detta kan resultera i att fötterna tröttnar snabbare. Därför är det klokt att välja några sneakers som har bra dämpning och stöd! Famme sinusEndorfin RX1 skor har mycket bra dämpning, men är samtidigt rymlig så att det finns plats för en lite bredare fot.

Tillbaka till blogg