tips til god vinterløping

Tips för bra vinterlöpning

Det går mot kallare dagar och även om många då vänder sig till gymmet istället för att ta träningen ute så finns det ändå några som föredrar att kunna springa ute i friska luften. Det går säkert att ta ut löpträningen på vintern, men då är det klokt att tänka på att man måste klä sig bra och få bra grepp om löparskorna.

1. Klä dig väl

Om du ska ta löpträningen ute i vinter är det väldigt klokt och även nödvändigt att klä dig väl. Det är klokt att alltid tänka ju fler lager desto bättre, och då är det klokt att ha lite tunnare bra plagg som man lägger ovanpå varandra. Detta skapar den bästa isoleringen. När du springer ute på vintern är det väldigt viktigt att din överkropp i sig hålls varm. Här har vi samlat en liten guide till några plagg du bör skaffa till löpträningen i vinter.

Tights för löpning i vinter

En bra löpartights är ett måste för löpning på vintern. Det är viktigt att välja en tights som isolerar bra och som håller dig lite extra varm även om det är benen som är mest aktiva under löpträningen.

Till de kalla dagar du vill springa i vinter vi kan rekommendera våra vintertightsTermiska tights:

svart vintertights til dame

Detta är detbästa tightsen att välja när man ska gå ut och springa i kylan. Insidan av tyget är borstat, och själva ämnet är mycket fukttransporterande och elastisk. Att tightsen har en borstad insida gör den otroligt bra och varm att springa i, och dessutom väldigt skön. Denna vintertights är dessutom otroligt slitstarka och av bra kvalitet tack vare hållbara tillverkare i Italien. Detta är den ultimata träningstightsen för att springa utomhus i vinter, och det är den skapad för de kalla sessionerna ute. Med denna tights du kommer inte att möta några hinder i form av kyla på fötterna och det kommer att säkerställa bra prestanda i den kalla, friska vinterluften.

Som en bra träningstights för kvinnor som vi kan rekommendera som ett alternativ vintertights att ha på de lite mellanvinterliga dagarna är vår Lätta termiska leggings:

svart vintertights til dame

Det här är en super träningstights för kvinnor som kan användas för löpträning på vintern. Denna tights har en borstad insida - vilket gör den otroligt passande för träningen du tar utomhus. Dessutom är tyget slitstarkt, mångsidigt och mjukt. Tightsen har dragsko runt midjan och stilen på tightsen är hög midja. Detta är en riktigt mjuk och "len" träningstights, då tyget är slätt och gör ytan snygg.Denna tights lämplig som en bra vintertights för kvinnor de lite mildare vinterdagarna. Det som också gör den här tightsen till en superbra vintertights för dam är att den har reflexdetaljer längst ner på benet.

Lager på lager: Tunn ulltröja för löpning i vinter

Det är en bra idé att bära flera lag när man ska ut och springa på vintern. Därför rekommenderar vi först och främst en tunn ulltröja att använda som basplagg för löpningen. Då är det vårUllstickad LS ett utmärkt val:

tynn ullgenser til løpetur
burgunderrød tynn ullgenser til løpetur dame

Denna ylletröja för kvinnor är gjord av det bästa merinoull – något som tar hand om det ultimat komfort såväl som värme. Detta är en ulltröja som inte kommer att klia, och som är designad för din bästa komfort och välbefinnande. Vad gör den här ylletröjan så speciellt väl lämpad för löpning på vintern är det allt transporterar fukt och andas bra, samtidigt som det ger bra isolering. Det kommer du alltså kunde prestera bra i utomhusträning och på en löprunda samtidigt som man håller värmen, vilket är så otroligt viktigt när man ska ta hand om sig själv ute i kylan. Dessutom är denna tunna ulltröja designad på ett sådant sätt att den kommer inte att lukta eller krulla, och kommer behålla sin smickrande form mycket längre.

Jacka för löpning i vinter

Letar du efter en bra jacka för löpträning i vinter så finns det många att välja på på marknaden. Det bästa man kan tänka på är att skaffa en jacka som inte bara håller dig varm och ger dig den bästa komforten under löpningen i kylan, utan också ger dig tillräckligt med utrymme och rörlighet för att kunna prestera ditt allra bästa.

Vi kan rekommendera vår Wonder Stretch Jacka:

svart treningsjakke til dame

Det här är enlätt och snygg jacka för kvinnor som kan användas för både träning eller stadsresor. Den här jackan kommer att hålla dig bekväm och varm , och är en jacka som inte hindrar dig från att träna i kallare väder. Det är en bra idé att ha en tunn ylletröja under denna jacka när du ska springa i vinter, eftersom den inte passar som ett fullständigt skydd mot själva kylan.

Pannband för löpning på vintern

Ett pannband är ett måste när du ska ut och springa i vinter. Då rekommenderar vi vår Pace Pannband:

svart treningspannebånd til dame
Det här är en lätt och mjuktränings pannband för kvinnor som kan användas på flykt i vinter. Detta är ett måste för de kallaste dagarna för att träna utomhus. Detta sport pannband är bra på att absorbera svett och är svårt elastisk. Det som också är bra med detta pannband är att det kommer inte att glida ner under löpningen som hindrar dig från att bli distraherad, och därmed du kommer att prestera bättre. Du kan använda detta pannband både på en löprunda eller på en fjällvandring.

Ullstrumpor för löpning på vintern

För vinterlöpning behöver du strumpor som både är funktionella och som dessutom håller dig varm. Då rekommenderar vi våra svarta ullstickade strumpor:

svarte ullsokker til løping
Dessa strumpor är funktionella, mjuka och varma - de är gjorda av vacker Merinoull av hög kvalitet. Tyget i dessa strumpor andas också väldigt bra vilket gör dem lämpliga för löpturer. Dessa strumpor kan användas i ett kallt och rått klimat vi är väl vana vid i Norden. Du kan också få in dessa strumporankellängd.

2. Kom ihåg att fästa väl

På vintern är det ofta mycket snö och is och vägarna är hala. Om du ska ta löpträningen ute är det en bra idé att skaffa bra löparskor till vintern som ger möjlighet att ta på dig broddar eller broddar till löparskorna. Bra vintersneakers är ett måste om du ska ut och springa vintern. Därför kanske du vill skaffa bra löparskor med broddar när du tar träningen ut på isiga vägar i vinter.

Bra löparskor för kvinnor

Behöver du ett par bra löparskor för kvinnor som du kan använda till träning i allmänhet rekommenderar vi våra Endorfin RX1 löparskor:

hvite løpesko til dame

Dessa skor andas, har bra dämpning och ger bra stöd – men de inte lämplig för utomhusbruk när det är halt eller blött. Det är därför väldigt viktigt som man får spikar eller något slags skydd om du planerar att bära dessa underbara löparskor i vinter! Sen är det också väldigt viktigt att du testar hur löpningen går med dessa skor med broddar och skydd så att du inte orsakar några skador. Om du springer på en stig där det finns grus kan dessa vara ett bra val av löparskor för vintern. VårEndorfin RX1 skor har blivit en snabb favorit och ger en bra löpupplevelse, liksom de kan användas för andra typer av träning också.

Tillbaka till blogg