De beste klatreklærne

Årets klätterkläder

Oavsett om du håller på med inomhusklättring, bouldering eller utomhusklättring är det viktigt att se till att du har bra kläder som ger dig bästa möjliga utgångspunkt för prestation. Klättring är en rolig men krävande aktivitet, så att ha rätt kläder för tillfället är viktigt för att få bästa möjliga klätterupplevelse.

Vad ska du tänka på när du hittar klätterkläder?

Använd kläder som sitter tillräckligt tätt mot kroppen så att den håller sig på plats och du slipper fastna i stenblock eller kvistar i naturen. Se även till att kläderna är flexibla så att de tillåter mycket rörelse åt alla möjliga håll!

Speciellt om du klättrar utomhus bör du ha kläder som täcker knän och armbågar så att du slipper skavsår. Se också till att kläderna är bekväma och att du kan klättra längre i dem utan att bli obekväm.

 

Inomhusklättring

Denna super bekvämashortsen är stabil i tyget och passar utmärkt för inomhusklättring. Shortsen är bra för vandring i bergen på sommaren och våren. Den är kort, elastisk och mycket slitstark, vilket är några funktioner man bör tänka på för aktiviteten. Detta är en turnéshorts som ligger i toppskiktet.

Shorts til tur og klatring  Shorts til tur og klatring
 

Antisladd bikershorts är en lätt stretchig shorts som passar utmärkt för träning i varma temperaturer. Med hög livslängd och fukttransporterande egenskaper kommer du att uppleva optimal komfort. Med antisladd runt midjan kommer du att förhindra att shortsen glider ner under klättring. Shortsen lämpar sig bäst för inomhusbruk.

biker shorts grå  Biker shorts til dame

Att välja en träningstights för klättring kan aldrig gå fel.Essentiella tights är en hög midja träningstights med bra kompression. Med anti-curl-effekt passar tightsen alla kroppstyper, då ytan blir slät och fin. Detta är ett absolut måste ha strumpbyxor eftersom det är slitstarkt med bra grepp.

Grå treningstights dame  Svart treningstights dame

 

En funktionell t-shirt med elastiskt tyg som lämpar sig för både hög- och lågintensiv träning. En mycket bra basic ovandel som är lätt att matcha med de flesta underdelarna. Detta är en t-shirt med en åtsittande passform, som inte kommer att störa dig.

Svart t-skjorte for klatring til dame  Grå behagelig t-skjorte til klatring

 

Om du letar efter något som ger dig mer rörelsefrihet och andrum kan du välja t.exn enkel och snygg crop top med tyg som andas bra och sitter bra på kroppen. Utmärkt för inomhusbruk och varmare väder.

Svart seamless crop top til klatring  Blå klatretopp til dame

 

Utomhusklättring

Fältbyxor är en fantastisk smidig byxa av slitstarkt tyg som passar utmärkt för vandring och utomhusklättring. Precis som shortsen har dessa byxor samma egenskaper.

Turbukser til klatring  Turbukse til klatring

 

Essentiell långärmad är en fantastisk och åtsittande långärmad tröja med dragkedja framtill. Den håller dig varm när det är svalt men håller dig också sval och torr i varmare väder. En mångsidig tröja för alla typer av klättring och alla slags väder.
Tettsittende langermet genser  Tettsittende langermet genser

 

Fleek Stretch Jacka är en stretchig ytterjacka som både är smidig och håller värmen bra. Utmärkt kalla dagar och passar bra över en långärmad tröja och med fältbyxor om du ska ut och klättra.

Jakke dame  Jakke til dame

 

Diverse tillbehör

Att ta med sig någonsportglasögon gör alltid susen. Våra solglasögon kommer med extra uppsättningar linser för en mer levande look, dessutom kan du justera längden på glasögonen för att få din perfekta passform. Med dessa solglasögon behöver du inte oroa dig för solen.

Svarte sportsbriller for klatring  Hvite raske briller for klatring

 

Ett annat viktigt tillbehör är pannbandet. Detta är ett måste för utomhusaktiviteter.Pace pannbandabsorberar svett bra och håller dig varm i kylan, materialet är väldigt stretchigt, förutom att det inte glider ner så passar sportpannbandet de flesta.
Pannebånd til dame  Svart pannebånd
Bra klättring!
Läs mer om:
Tillbaka till blogg