Turklær til dame

De bästa vandringskläderna 2021

På hösten finns det oftast perfekta förutsättningar för en resa. Trots det är vädret mer oförutsägbart och därför är det viktigt att se till att du har vandringskläder som passar alla väderförhållanden. Dåliga kläder kan ofta förstöra vandringsupplevelsen och valet av kläder är därför viktigt.

 

Trelagsprincipen

För att hålla värmen på är det viktigt att klä sig med flera lager. Det rekommenderas att bära flera tunna lager kläder snarare än några tjocka plagg. På så sätt är det lättare att ta av sig lite efter lite beroende på hur het du kan bli. Under fysisk aktivitet kommer kroppen att utsättas för temperaturskillnader, och det är därför bra med förmågan att justera kläderna därefter. Trelagerprincipen innebär att du ska bära ett inre lager, ett mellanlager och ett yttre lager när du är på resa.

Det här är våra rekommendationer för att klä dig enligt principen för den perfekta resan:

 

De perfekta ullunderkläderna

Den praktiska användningen av ullunderkläder gör att den fungerar både på resande fot och hemma, och dess viktigaste funktion är just att den håller dig varm och torr.

Ullstickad LS är en ulltröja av vacker merinoull. Denna ulltröja har bra isolering och transporterar fukt så att det är möjligt att hålla sig torr och varm under hela resan. Ulltröjan kliar inte och avger ingen lukt samtidigt som den inte krullar. Matchningen ullbyxorna har samma effekt, och är optimal för både promenader och löpning, men också hemma med en stor kopp kakao. Designen är enkel, vilket gör det enkelt att matcha med andra vandringskläder eller utrustning samtidigt som den är snygg.

 

Myk ullgenser i merinoull     Myk ullgenser i merinoull
Läs mer om fördelarna med ullunderkläderhär!

 

Vandringsbyxorna du drömmer om

Syftet med vandringsbyxor är att hålla värmen i kylan, samtidigt som du håller dig torr på språng. Byxorna ska vara bekväma att bära, både för brant fjällterräng och för en mysig resa på bärplockning i skogen.

Field Slacks är en robust och bekväm vandringsbyxa för kvinnor. Dessa utomhusbyxor är vattenavvisande och en superkandidat för att ta sig an nya äventyr. Den är elastisk och har mycket bra hållbarhet. Fritidsbyxor är optimal att använda på en bergsvandring eftersom den är lätt att flytta in.

 

Varm og komfortabel turbukse     Vannavstøtende turbukse

 

Stora regnjackor som tål nederbörd

Pace regnjacka är lätt och har en exceptionell stretch så att det blir väldigt bekvämt att ta med på en resa. Regnjackan har ett tyg som andas och hjälper till att hålla temperaturen. Den kan användas som skaljacka och kan användas med en T -shirt ellerullunderkläder. Fickorna är stora och praktiska, vilket är ett bra inslag i en resa.

Läs mer om våra bästa jackorhär!

 

Regnjakke med praktiske lommer     Regnjakke med god pusteevne og isolasjon

 

 

Celine regnjacka skyddar mot väder och vind, och fungerar också bra som skaljacka. Denna vandringsjacka är tillverkad av ett material som stöter bort smuts, fett, olja och vatten, och är mycket mångsidig vid vandring. Jackan är hållbar, vegetabilisk och fluorfri.

 

Pustende regnjakke     Bærekraftig regnjakke

 

 

Tillbehör för en optimal resa

När du är ute och vandrar är det viktigt att hålla huvudet varmt. Et huvudbonader som håller värmen är viktigt så att vandringsupplevelsen inte förstörs. Ett kallt huvud leder ofta till en kall kropp och en kall kropp leder till en dålig åktur. Pannband är optimalt på dagar som inte är så kalla. Ettvärma lue är det smartaste valet på kallare dagar.

 

Lett og sporty pannebånd      Varm strikket lue  

     

Ett parullsockor ochvinterhandskar är samtidigt mycket viktigt för att hålla värmen på turnén. Dessutom ett parsportglasögon vara en viktig bidragsgivare till en optimal resa. Solglasögon som passar bra är viktigt när man ska ut på en resa i olika terräng. Snabba glasögon får dig att se sportig ut och är inte vad du verkligen vill?

 

Varme ullsokker i merinoull     Kule sportsbriller
Läs mer om våra sportglasögonhär!