Turklær til dame

Komplett guide för vandringskläder

Kämpar du för att hitta exakt det du behöver ha på dig på en resa?Det finns många alternativ när det kommer till vandringskläder på nätet, vilket helt beror på vilken typ av resa du ska på, och vilket väder det är. Här har vi gjort en superguide till vandringskläder för kvinnor som består av kläder och olika saker som passar bra för vandring i ett typiskt nordiskt klimat, som är både blött och rått. Hos Famme hittar du ett brett utbud av vandringskläder för kvinnor till ett bra pris. 

Kolla in hela turklerkollektionen här.

På hösten brukar det vara perfekta förutsättningar för en resa. Ändå är vädret mer oförutsägbart och därför gäller det att se till att man har det vandringskläder som passar alla väderförhållanden. Dåliga kläder kan ofta förstöra vandringsupplevelsen och valet av kläder är därför väsentligt.

 

Trelagerprincipen

För att hålla värmen på är det viktigt att klä sig med flera lager. Det rekommenderas att bära flera tunna lager kläder istället för några tjocka plagg. På så sätt är det lättare att ta loss lite i taget beroende på hur varmt man blir. Vid fysisk aktivitet kommer kroppen att utsättas för temperaturskillnader och det är därför bra med möjligheten att anpassa kläderna efter det. Trelagersprincipen innebär att du ska bära ett inre lager, ett mellanlager och ett yttre lager när du är på resa.

Det här är våra rekommendationer för att klä sig enligt principen om den perfekta resan:

 

De perfekta ullunderkläderna

Den praktiska användningen av ylleunderkläder gör att det fungerar både på resande fot och hemma och dess viktigaste funktion är just att det håller dig varm och torr.

TechWool är en t-shirt är en ulltröja gjord av vacker merinoull. Denna ulltröja har bra isolering och transporterar fukt så att det går att hålla sig torr och varm under hela resan. Ulltröjan kliar inte och avger ingen lukt samtidigt som den inte krullar. Den är utrustad med två olika tyger där det tekniska tyget ventilerar extra bra på ryggen och under armarna.

Matchningen yllebyxorna har samma effekt, och är optimal för både promenader och löpning, men även hemma med en stor kopp kakao. Designen är enkel vilket gör den lätt att matcha med andra vandringskläder eller utrustning samtidigt som den är snygg.

Rosa ulltrøye med god ventilasjon og varme  Svart ullundertøysett til dame i merinoull

 

En supersnygg ylletröja som passar perfekt för en resa är vår Blixtlås ullstickad.   På grund av de isolerande egenskaperna och att tyget är tillverkat av merinoull av bra kvalitet är detta en av de bästa tröjorna du kan ta med dig på resan. Den är bekväm, mjuk och har dragkedja i nacken. Förutom att denna tröja har lukthämmande egenskaper, är lätt, krullar sig inte och ger bra isolering – är denna tröja också mycket hållbar på grund av de miljövänliga åtgärder tillverkaren av tyget har genomfört.
Ullgenser med glidelås til dame  Beste ullgenser
läs mer om fördelarna med ullunderkläder!

 

Vandringsbyxorna du drömmer om

Syftet med vandringsbyxor är att hålla värmen i kylan, samtidigt som du håller dig torr när du är på språng. Byxorna ska vara sköna att ha på sig, både för brant fjällterräng och för en mysig tur på bärplockning i skogen.

Field Slacks är en robust och bekväm vandringsbyxor för kvinnor. Denna utomhusbyxa är vattenavvisande och en superkandidat för nya äventyr. Den är elastisk och har mycket bra hållbarhet. Fritidsbyxor är optimal att använda på en fjällvandring då den är lätt att röra sig i.

Rød turbukse dame  Blå turbukse til dame     

 

Aktiva byxorär träningsbyxor för kvinnor Toppkvalité och bekvämlighet ! Ett lätt och funktionell nylonbyxor med högt liv och snörning, dragkedja längst ner på benet och reflekterande detaljer . Fritidsbyxor är mångsidig och passar till vardagslivet, i fjällen och i skidbacken. En perfekt turbukse , vardagsbyxor eller träningsbyxor .

fritidsbukse til dame  Treningsbukse til dame

 

Fly DWR byxor är en lätta vandringsbyxor för kvinnor . Samtidigt är detta en vandringsbyxa som har otroligt stretchigt och tunt material, vilket gör dessa byxor lämpliga för resor där det inte är för kallt, men det regnar. Det betyder att detta är den perfekta vandringsbyxan för hösten, men inte nödvändigtvis vintern. Dessutom tar dessa byxor väldigt lite plats, så de är lätta att ta med sig och dessutom otroligt bekväma att resa i, både på korta och längre resor. Den har även praktiska fickor, reflexdetaljer och resår i midjan.

Turbukse til dame  Turbukse til høst-vinter

 

Celine vandringsbyxor är en vandringsbyxa medbälte att dra åt runt midjan och möjligheten att göra om byxorna till shorts när du vill. Byxorna är elastiska och har ventilerande tyg med praktiska dragkedjefickor för mobil mm.

Byxorna har fin passform och goda anpassningsmöjligheter. Dessa byxor är perfekta för långa svala resor, men även korta varma dagar.

Turbukse med shorts  Turbukse til dame og shorts i en

 

Everest termiska byxor är en vandringsbyxa som är perfekt för vintern, men även resten av säsongerna. Den håller dig varm, men andas också effektivt. Dessa byxor är perfekta för vandring i fjällen på vintern, de ser till att du inte blir för varm. Tyget i byxorna är elastiskt och slitstarkt vilket gör vandringsbyxorna exceptionellt bekväma.

Den har två fickor med dragkedja, kardborre runt midjan för att justera passformen och en ton-i-ton reflekterande logotyp.

  Everest Thermal Pants - bukser for dame     Everest Thermal Pants - bukser for dame

Läs mer om de bästa vandringsbyxorna för kvinnorhär!

 

Shorts för vandringsdagar

Fältshorts är robusta träningsshorts för högt, lågt, på land eller vatten. En kort vandringsshorts med hög midja och stora fickor, som är slitstarka och vattenavvisande. Det perfekta alternativet för din nästa resa, oavsett om det är i bergen eller på landsbygden.

Rød robust turshorts til dame i høyt liv  Blå turshorts til dame med store lommer

 

Moveshorts är gjord för full rörelsefrihet. Med ett tyg som är lätt, elastiskt och slitstarkt kan du använda det som ett löparshorts eller a vandringshorts . Dessutom är shortsen vattentät med DWR-membran (Durable Water Resistant.)

Turshorts til dame  Shorts til tur

Läs mer om de bästa vandringsshortsenhär!

Turtights

Essentiella tights är en utbildning/  turtights vilket är högt upp i livet . Byxorna är elastiska med hög densitet för att ge dig en perfekt passform bra kompression . Dessutom är tyget gjort för att vara mjukt, solidt och mångsidigt. Vi erbjuder den väsentliga modellen i ett sömlös variant också.

Turtights til dame  Tights med kompresjon

 

Vill du ha en  varma turtights vi kan rekommendera vår Lätta termiska tights. Tyget är elastiskt, fukttransporterande med en borstad insida som gör tightsen extra varma och sköna, så att du kan njuta av höst- och vintersäsongen.

Varm høsttights til dame  Blå vintertights til dame med refleks detaljer
Läs mer om termoleggings i vår vintergarderob!

 

Fantastiska vandringsjackor

Pace regnjacka är lätt och har en exceptionell stretch så att den är väldigt bekväm att ta med sig på resan.Detta är det bästa vandringsjackan för kvinnor om du har planerat en tur i fält eller i fjällen. Jackan har två lager som ser till att den är mycket vattentät och håller värmen samtidigt som den ventilerar bra. En annan egenskap är att den har ett väldigt stretchigt material som andas samtidigt som den tål extremt mycket regn. Ventilationsdragkedjorna på denna jacka ser till att luft kan komma in och ut och därmed blir du inte fuktig snabbt, och jackan kommer att kännas väldigt bekväm att använda när du är på resa.

beste svarte regnjakke til dame  Blå regnjakke med god pusteevne og isolasjon
 

 

Celine regnjacka skyddar mot väder och vind, och fungerar även bra som skaljacka. Denna vandringsjacka är gjord av ett material som stöter bort smuts, fett, olja och vatten och är mycket mångsidig på vandring. Jackan är hållbar , fri från grönsaker och fluor.

Svart pustende regnjakke til dame  Blå bærekraftig regnjakke til dame     

 

Annars rekommenderar vi vår Fleek Stretchjackor som ger god rörelsefrihet samtidigt som du skyddar dig från kylan. Du kan använda denna som både vandringsjacka och träningsjacka, då tyget är elastiskt och andas bra samtidigt som det isolerar mot kylan.

grå treningsjakke og turjakke til dame  svart stretchy turjakke til dame

 

Woolstretch jacka är en av de bästa och mest tekniska vandringsjackorna för kvinnor. Jackan är gjord av bästa Merinoull som ger bäst prestanda och som gör denna vandringsjacka för dam till ett av de bästa plaggen när man är ute och motionerar i höstvädret. Denna vandringsjacka ger dig hög komfort då tyget består av de finaste typerna av ull. Denna är perfekt för vandring när det inte är det värsta vädret och du inte behöver ha på dig en regnjacka.

Varm jakke til dame i ull  fleecejakke til dame woolstretch jacket

 

Powerstretch jacka passar perfekt för resor där vädret inte är lika hårt, och där du är mer aktiv. Denna vandringsjacka är också lika bra för vardagsbruk, vilket gör den väldigt mångsidig. Tyget är tekniskt och har bra värmeisolering och elasticitet – vilket gör det perfekt när du går på promenad där du blir lite varm och behöver röra på dig. Jackan är lätt och sitter smickrande, tyget har även bra andningsförmåga så att du inte blir fuktig.

Svart fleksibel turjakke til dame  fleksibel turjakke til dame powerstretch jacket hvit

 

Teddyjackor är väldigt inne i år, och på Famme har vi det bästa och finaste utbudet avteddyjackor för damen. VårRipstop Sherpajacka är den mjukaste teddyjackan som passar som vandringsjacka då den är en fleece-jacka av bra kvalitet som håller dig varm. Jackan har en fantastisk struktur mot vind och väder, och har mjuk fleece på insidan. Eftersom denna fleecejacka är praktisk och varm passar den som en perfekt vandringsjacka för kvinnor för stugresor och fjällturer då den kan användas både inomhus för att trivas i eller ute på tur. Den har även speciellt ripstop-tyg på fickan och på armbågarna vilket gör den mer unik.
Svart myk teddyjakke til dame med rip stop  myk teddyjakke til dame hvit
Läs mer om vårkomplett jackguide!

 

Tillbehör

När du reser är det viktigt att hålla huvudet varmt. Et huvudbonader som håller värmen är viktigt så att vandringsupplevelsen inte förstörs. Ett kallt huvud leder ofta till en kall kropp, och en kall kropp leder till en dålig åktur. Pannband är optimala dagar som inte är så kalla. Ettvärma lue är det smartaste valet under kallare dagar.

Hvitt pannebånd til tur  Svart strikketlue for tur til dame  
        
 

Ett parullsockor ochvinterhandskar är samtidigt mycket viktigt för att hålla värmen på turné. Dessutom ett parsportglasögon att damen vara en viktig bidragsgivare för en optimal resa. Coola sportglasögon som passar bra är viktigt när man ska ut på tur i olika terräng. Snabba glasögon får dig att se sportig ut och är inte vad du verkligen vill ha?

Värld bästa raggstrumpor från Sandnes Garn är ett måste när du ska ut på resa!Dessasockorna är varma och goda, och definitivt en klassiker när det kommer till sköna ullstrumpor. Dessa passar perfekt i ett par fjällskor eller stövlar, och är en del av resan.

hvite raggsokker til dame  Beige raggsokker til dame
Lange svarte ullsokker til tur  Svarte ankelsokker i merinoull
Tillbaka till blogg