ullundertøy til dame ullgenser ulltights ullsokker

Varför är ullunderställ viktiga?

Det går mot kallare och mörkare tider – vintern kommer och då gäller det att hålla sig god och varm. I Famme har vi ett stort utbudull underkläder för kvinnor, men varför är det viktigt att ha ull i botten?

Det viktigaste att tänka på när man klär sig för kylan är att hålla sig varm hela dagen, och genom alla typer av aktiviteter. I de nordiska länderna utsätts vi för alla slags väder som växlar snabbt och ull hjälper till att hålla oss förberedda för alla slags väder och vindar. Ull är viktigt när vi är i kallt och fuktigt klimat, och det hjälper till att hålla huden torr när du blir svettig eller blöt.

Ullunderkläder är temperaturreglerande och hjälper till att hålla dig varm under kalla dagar. Ullunderkläder kan användas oavsett om det är varmt eller kallt ute, eftersom det har temperaturreglerande egenskaper. Den transporterar bort fukt från huden och behöver inte tvättas ofta då den har självrengörande egenskaper.

Vad är skillnaden mellan ullunderkläder och superunderkläder?

Vad är egentligen skillnaden mellan ylleunderkläder och superunderkläder?Detta är något de flesta tar för givet, men sanningen är att vilket tyg du väljer har mycket att säga för aktiviteten som ska utföras..

Recensioner avull underkläder ochsuperunderkläder används ofta omväxlande och det kanske inte är många som tycker att det är någon skillnad mellan dessa plagg. Sanningen är att det är ganska stor skillnad på läkemedlen, och vilket alternativ du ska satsa på är väsentligt i förhållande till den aktivitet som ska utföras.

Ull underkläder

Ull underkläder är gjord av tyg med bra isolering och värmer därför mer än superunderkläder . Dessa plagg passar bäst om en över en längre period ska flytta med låg intensitet i kallt väder. Om du svettas eller blir blöt kommer underkläderna att kunna absorbera 30% av sin egen vikt i fukt och samtidigt fortsätta att vara torr och värma kroppen.

Vi erbjuder båda ulltröja och yllebyxor i merinoull som kan användas separat eller som ett set. Dessa har antistatiska egenskaper så att de inte kliar, luktar illa eller krullar vid användning. Dessutom har vi ullstrumpor i ankelhöjd som både värmer och har bra andningsförmåga.

Svart og blå ulltrøye til dame i merinoull  Rød ullstilongs til dame i merinoull

 

Superfina underkläder

Till skillnad från ullunderkläder passar superunderkläder bäst när man utför aktiviteter med hög intensitet . Den är vanligtvis gjord med konstgjorda fibrer för att säkra full rörelsefrihet . Mycket lämplig för Skit eller a löpning i kylan. Underkläderna tar bort all fukt från kroppen, men håller dig inte längre varm efter att plagget är blött. Tyget absorberar mer lukt än ullunderkläder gör, men i gengäld finns det mer hållbar och tål mer tvätt.

Ulltøy genser til dame med detaljer på ryggenSvart ullstilongs til dame

 

Vilken typ av yllekläder ska jag välja?

Tröja i ull underkläder

Här kan du till exempel använda vårenUllstickad LS tröja, som är en vacker och snygg ylleunderklädertröja för damer. Dettaullkalsongerna är gjord av bra merinoull vilket ger plagget mer komfort och bättre välbefinnande. Dessutom är dessa ullkalsonger för kvinnor gjorda för att ge bra isolering och som är bra på att transportera fukt. Det här är en av de bättre ullunderkläderströjorna för kvinnor som finns - då den inte kliar, den krullar sig inte och inte minst luktar den inte! Håll dig varm och fräsch denna höst- och vintersäsong med vårUllstickad LS-tröja. 

god og varm ullundertøy genser til dameVinrød ullundertøy genser til dame

Ull underkläder byxor

Sen har vi även leggings som matchartröjan, nämligen vårUllstickade Leggings. Dessa bra och varma tights för kvinnor är dessutom gjorda av fantastisk merinoull som håller dig varm under de växlande årstiderna i Norden. Det här är ett par bra underklädesleggings i ull som isolerar bra och transporterar fukt, och som inte kommer att krulla, klia eller lukta illa.

god varm ullundertøy tights til dameUllundertøy til dame

Tekniska ullunderkläder för kvinnor

Letar du efter ullunderkläder med bra och varm merinoull, som inte kliar och håller sig bra eller fler gånger använd Då kan vi rekommendera Techwool tröja ochbyxor. Men bra ventilation, du kommer inte att uppleva att bli fuktig vid flera aktiviteter samtidigt som Techwool har lukthämmande egenskaper.

Teknisk ullgenser og bukse til dame i sprek fargeTeknisk ullgenser og bukse til dame i svart

Ullstrumpor för kvinnor

Ullstrumpor är en av de viktigaste sakerna att tänka på när man använder yllekalsonger då fötterna är där man kan bli kall så lätt som möjligt och som påverkar resten av kroppen. VårSvarta ullstickade strumpor ochSvarta ullstickade ankelstrumpor perfekt för dig som vill ha varma fötter för vandring och träning i höst – båda sockorna är funktionella och bekväma och är gjorda av den goda kvalitet Merinoull vi alla känner till och de håller dig garanterat varm. Tyget andas bra och håller dig förberedd för klimatet i Norden, som är rått och blött - och kallt. De är också extremt mångsidiga då de kan användas för resor, träning eller hemma i vardagsrummet eller kontoret.
svarte ullsokker til dame ankelsokker til damesvarte ullsokker høye sokker til dame

 

Läs även:

Bästa ullunderkläder för kvinnor

Underkläder guide

Tillbaka till blogg
1 av 3