Träningsdagbok

Olympiatoppen träningsdagbok är stängd bakom inloggning, och det fanns ingen bra digital träningsdagbok med appen, så Famme har gjort en digital träningsdagbok som kan användas med appen vilket är helt gratis . Inget mer excel och papper, här får du en enkel och mobilanpassad dagbok!

Träningsdagboken kommer att systematisera din träning och ge dig kontroll över din träningsrutin. Detta kommer att vara det bästa träningsappen som till och med är fri .  

En träningsdagbok är helt enkelt en logg där du har koll på vad, när och hur du har tränat. Vi har byggt in träningsövningar, datum, repetition, vikt och allt du behöver för att dokumentera träningen.

Du loggar träningen digitalt och kan filtrera efter dag, träning med mera. Oavsett om du tränar styrka, löpning eller yoga så passar träningsdagboken för alla utbildningsverksamhet .

Du hittar träningsdagbokenhär.

Bra om manbeställ dagboken som produkt innan du använder den, men det finns inget krav.

Hur man använder träningsdagboken

 • Skapa en användare i Airtable
 • ladda ner Airtable app på mobiltelefon
 • Gör en kopia av dagboken som länkas ovan
 • Du har nu en flexibel träningsdagbok med grupperings- och filtreringsmöjligheter och full flexibilitet . Vill du mäta en parameter som inte finns i dagboken? Skapa bara en ny kolumn för det du vill mäta..

Varför du bör föra en träningsdagbok?

En träningsdagbok ger överblick och större kontroll över den belastning du utsätter din kropp för. Genom att logga träningstid, intensitet och träningsfrekvens man kan se till att den totala träningsmängden är tillräckligt stor, men inte för stor. Denna kontroll är också viktig för oss motionärer som opererar med betydligt lägre träningsmängder. En bra träningsdagbok gör att du kan hålla koll på din progression, så att du lättare kan ta reda på hur hårt du ska träna och hur tungt du ska lyfta vid nästa pass.

Med vår träningsdagbok kan du titta tillbaka i tiden och mäta resultat och se framsteg. Dessutom kan det stärka motivationen och sätta träningen i perspektiv. Genom att logga träningen kan du få en känsla av behärskning och snabbare progression.

Vad ska en träningsdagbok innehålla?

Vad du vill dokumentera i träningsdagboken kan variera beroende på aktivitet.

Här är några parametrar som de flesta tjänar på att ta med i en träningsdagbok:

 • Aktivitetsformulär. Helt enkelt, vilken typ av träning genomfördes Löpning, cykling, squash med en kompis, styrketräningg?
 • Övningar (för styrketräning). Vilka övningar gjorde du Anteckna antal serier, repetitioner och viktbelastning så att du kan underlätta progressionen i träningen..
 • Varaktighet. Hur länge tränade du Detta gäller särskilt för uthållighetskrävande aktiviteter..
 • Intensitet. Hur jobbigt var passet Var det ett lätt långdistanspass, eller var du uppe i hög intensitet för att jobba på din syreupptagning? Vill du vara ännu mer detaljerad här kan du notera hur många minuter du hade på lugn, medelhög och hög intensitet under passet. Tränar du med pulsklocka så loggas detta ofta automatiskt i program som Polar Flow, Garmin Connect och liknande. För personer som tränar seriös styrketräning är det vanligt att notera intensitet i form av RPE eller repetitioner i reserv för varje set och varje övning.e.
 • Känsla. Hur mådde du under och efter passet Hade du en bra energinivåå?
 • Anteckningar, fritextfält där du kan skriva ner andra kommentarer
 • Distans, hastighet, puls, watt och steg- eller slitbanefrekvens kan vara relevant för uthållighetsträning

 

Träningsredskap

En av de saker som kan hjälpa till med motivationen är tränings utrustning. Om du har något lättillgängligt kan det vara mycket mer motiverande att träna. Förutom motivation får du en trevligare träningsupplevelse och du presterar ännu bättre. Här är några av våra tips på bra träningsredskap som kan vara till stor hjälp och motivation! Vi har även gjort en artikel med våra bästa träningsredskap som du kan läsahär!

Träningsoveraller

Träningsresår är något som är väldigt populärt att använda och i sina träningspass. VårMotståndsband är ett bra val, eftersom de är väldigt bra på aktivera musklerna och skapar motstånd , vilket bidrar till ett bra träningspass. De kan användas både innan ett träningspass för att aktivera musklerna, eller ensamma för ett träningspass utan några vikter. Vårträningsoveraller finns i 3 olika styrkor; lätt medium och tung .

Här kan du läsa omvåra favoritövningar med träningsresår!

 

 

Träningsväska

En träningsväska är också ett måste när det kommer till träningsredskap. När du går till gymmet eller andra ställen för att träna kanske du vill ha en Bra , rymlig väska som passar det du behöver. VårFärdig sportväska har gott om plats och kommer med mer praktiska fickor för mobil, nycklar och kort. Den har också en bas som skyddar väskan mot smuts och fukt. Denna väska kan enkelt bäras över axeln, vilket du ser väldigt bra ut i.