Slik når du nyttårsforsettene dine

Så här når du dina nyårslöften

Att ha nyårslöften är något som hör till varje nytt år, och de flesta känner till påståendet "nytt år, nya möjligheter". Det nya året kan säkert erbjuda nya möjligheter att skapa nya vanor, sluta med en vana eller lära sig något nytt. Samtidigt känner nästan alla till känslan av att sätta upp ett antal mål för det nya året utan att kunna följa upp. Nyårslöften i sig kan vara både motiverande och fungera bra för att skapa nya vanor, men det kräver att de följs. Det kan finnas flera anledningar till att du inte når målen och här kan du läsa om olika fallgropar att undvika och tips på hur du når dina nyårslöften!

Läs mer om hur du kommer igång med träningen.

Tre saker att undvika när du ska avge nyårslöften

Sätt upp dig själv för många mål

Detta är en klassisk fallgrop, då du ser på det nya året som en möjlighet att uppnå allt du inte fått gjort under det senaste året. Men genom att ha för många mål blir de ofta otydliga och svåra att genomföra i praktiken. Därför bör man välja ut ett till två mål som man vill fokusera på.

2. Gör mål baserat på saker du egentligen inte vill ha

En annan vanlig fallgrop är att sätta upp mål som inte är i linje med vad du gillar, vem du är och vad du trivs med. Även om det nya året erbjuder möjligheter kommer du inte att vakna upp som en ny människa i samma ögonblick som året går. Därför är det väldigt viktigt att skapa mål utifrån vad du faktiskt tror på och vill åstadkomma. Ett exempel är om du vill äta mindre kött, men verkligen är väldigt förtjust i att äta kött – då blir det svårt att genomföra om du sätter nyårslöftet att bli vegetarian. Ett enklare och tydligare mål du kan ha är att äta köttfri mat en till två dagar i veckan.

3. Implementera inte målen i vardagen

Detta är kanske den viktigaste fallgropen att undvika. Det är otroligt viktigt att låta nyårslöftena delas upp i små mål man kan nå i vardagen. Sedan kan du följa utvecklingen och justera målen om du har satt upp dig för stora eller svåra mål.

nyttårsforsetter

Tips för att nå nyårslöften

  • Göra en plan
  • Bryt upp nyårslöftena i mindre delmål så att det kan bli en del av din vardag och en ny vana.
  • Ta med en vän eller partner så ni kan motivera varandra!
  • Låt inte ett återfall sätta dig tillbaka helt. Lär dig av misstaget och gå vidare.

När du gör en plan kanske du vill ha några guider att ta itu med, speciellt när det gäller träning. Det kan vara en bra idé att kolla in ennybörjarguide till yoga, eller enallmän guide till träningsprogram för nybörjare. Har du något att relatera till som är gjort i förväg kan det vara lättare att lägga till träningsplanen.

Kolla in vår super användbara guider och inlägg om träning för att hjälpa dig komma igånghär!

Det viktigaste att tänka på är det det tar tid att ändra eller få en ny vana . Hur lång tid det tar är dock mycket omdiskuterat. Men det kan ta allt från en till tre månader. Därför är det viktigaste tipset att fortsätta om motivationen sjunker, och jobba med delmålen samtidigt som du har det stora målet eller nyårslöftet som motivationsfaktor.

Vilka är de vanligaste nyårslöftena?

  1. Träna mer
  2. Ät hälsosammare
  3. Skaffa en ny hobby
  4. Tillbringa mer tid med vänner
  5. Skaffa ett nytt jobb

nyttårsforsetter

Vill du börja träna eller träna mer kan ett bra tips på motivation vara att köpa nya träningskläder! Det är mycket roligare att gå till gymmet när du känner dig fräsch och bekväm. Kolla gärna in vårt stora utbud av träningskläder för damhär!

Vi har till exempel den här fräscha träningstoppen för dam, vår Utför linne. Finns det något bättre sätt att börja det nya året än att dyka upp på gymmet medden här toppen? Något som kan vara "make it or break it" för din motivation att ta sig till gymmet är dina träningskläder och då är det alltid kul med färgglada toppar som är sköna att ha på sig. Perform Tank Top har även en inbyggd sport-bh, så en mer praktisk träningstopp ska man leta länge efter. Dessutom andas den väldigt bra och känns väldigt skön att ha på sig och du kan använda den till massor av olika typer av träning. Den här toppen är stretchig och bra och ett måste att ha på gymmet 2022!

beste treningstopp til dame  rosa treningstopp til dame

 

En annan nyhet är vårPower Tank Top. Power Tank Top har alla funktioner du letar efter i en träningströja. Det är en seamless singlet (alltså en ny favorit för dig som älskar seamless) och den kommer att transportera fukt effektivt. Den här toppen är väldigt elastisk och ger bra rörlighet, så det är en av de bästa träningssinglarna du kan få till nyår!
hvit treningstopp til dame  mørkeblå treningstopp til dame
Läs mer om de bästa träningstopparna för kvinnor i en guidehär.

 

Nå dina mål för 2022

Att nå sina nyårslöften kan vara väldigt svårt och krävande, speciellt när alla mål handlar om strikt kravträning man ska sätta igång. Man kan lätt få dåligt samvete om man inte gör allt man säger sig göra i nyårslöften. Märker du att du kämpar lite med motivationen när det kommer till att nå de större nyårslöftena är det klokt att sätta upp lite mindre mål för dig själv, som är lättare att uppnå.

Tillbaka till blogg