pilates guide nybegynnere

De bästa tipsen om pilates

I den här guiden har vi samlat våra bästa tips för pilates. Oavsett om du är nybörjare och precis har börjat med Pilates, eller om du har utövat det ett tag, kommer du förmodligen att hitta en del användbar information i den här guiden som förhoppningsvis kommer att motivera dig ännu mer när det kommer till den här träningsformen och allt det där. innebär.

Nybörjare i yoga Kolla in vår guide till yogaövningar för nybörjare här.

 

Vad är pilates?

Pilates undviker till stor del hög effekt, hög effekt och tung muskel- och skelettbelastning. Träningen utförs med lugna, koordinerade rörelser som fokuserar på styrka, flexibilitet, rörlighet, men även kropp-huvud-anknytning, det vill säga huvudets förmåga att kontrollera kroppens rörelser. Övningarna i den här typen av träning kan utföras utan apparater där du bara använder din egen kroppsvikt, eller med apparater så att du kan träna flera sektioner av kroppen som knän och fotleder.

 

Vad är skillnaden mellan Yoga och Pilates?

Jo, både Yoga och Pilates utförs i lugna koordinerade rörelser med taktfull andning och vinst i form av corestyrka och flexibilitet. Båda har stort fokus på att koppla ihop huvudet och kroppen och ökad medvetenhet om de olika rörelserna kroppen gör både under och efter träning.

Vad Pilates inte har är att yoga kan användas för att öka muskelmassa och rörlighet. Det sker också mer träning av kärnmusklerna i Pilates där Yoga tränar hela kroppen.

 

Varför välja Pilates?

Oavsett om du vill öka din kärnstyrka, eller öka din rörlighet samtidigt som du förbättrar dina muskler och förhindrar överbelastning av muskler och skelett. Om du vill ha styrka men inte stora muskler är detta det perfekta träningspasset för dig. I dessa övningar tränar du inte bara rygg och mage, utan core-muskler och kroppskontroll.

  • Bättre balans
  • Mindre ryggsmärtor
  • Bättre kroppskontroll
  • Mindre stress
  • Bättre rörlighet

 

Fleek leggings til yoga og pilates trening til dame  Fleek Sports Bra til trening av yoga og pilates til dame

 

Pilates övningar

1. Bäckenkurl

Ligg på mattan med böjda knän pekande uppåt, fötterna platt på golvet. Se till att dina fötter är höftavstånd från varandra.

Andas in förberedd

Andas ut placerar din ryggrad upp i en broo

Andas in Ta en paus längst upp och peka med knäna över tårna för att öppna höfternae

Andas ut mjukt upp över bröstet och placera ryggraden ner mot markenn

Om du vill ha lite mer motstånd med detta pass går det bra att användaträningsstavar runt knäna och håll knäna på höftavstånd.

 

2. Kors och tvärs

Ligg på rygg med båda benen i bordsposition, dvs höfter och knän böjda 90 grader med fötterna uppåt och händerna bakom huvudet


Andas ut - lyft huvud, nacke och axlar genom att trycka dina revben mot naveln

Andas in - håll positionen

Andas ut – vrid höger armbåge till vänster knä medan höger ben rätas ut

Andas in - återgå till föregående position

Andas ut - för att rotera till motsatt sida

 

3. Sidoböj

Medan du är på sidan, tryck upp på underarmen och armbågen med båda knäna böjda. Dina fötter kommer att vara bakom dig, med dina knän i linje med dina höfter.


Andas ut – tryck ner underarmen i golvet och lyft upp höfterna i luften.

Andas in - sänk höfterna halvvägs.

Andas ut – lyft upp höfterna igen.

Andas in - sänk höfterna med kontroll. Upprepa på andra sidan.

 

Pilates kläder

Efter att ha fått en förståelse för vad Pilates är och vilka fördelar det kan ge är det klokt att börja med att ha rätt kläder, det gäller att ha bekväma kläder som inte är i vägen för din träning. Ett par damasker som är mjuka, elastiska och knäböjssäkra, tillsammans med en topp med sömlös konstruktion som inte irriterar huden när du tränar. Du kan välja om du vill ha strumpor eller inte när du gör pilatesövningar, oavsett om du väljer att bära dem strumpor, det är skönt att ha ett par som är lätta och bekväma.

Bambussokker til trening  Bambussokker til dame
Om du är nyfiken på bambustrumpor kan du läsa mer här

 

Pilates tights

När du utför träningen är det viktigt att välja entrikåer som sitter bra på kroppen, så att du inte behöver irritera dig på att den glider upp eller ner. Samtidigt kan det vara bekvämt att bära sömlösa träningstights för maximal komfort och rörlighet.Elevate vortex leggings är en sömlös träningstights med kompression som ger en fin formningseffekt. Tightsen finns i 7 olika färger, här finns full möjlighet att mixa och matcha fritt med olikablast!Essentiella tights passar även perfekt om du vill ha en enkel och bra träningstights. Kompressionstightsen har en anti-curl effekt som gör tightsen jämna och snygga.

Blå seamless tights for pilates trening  Svart kompresjonstights for pilates
Tillbaka till blogg