tips til langtur

Tips för det långa loppet

En av de största fördelarna med att bo i ett land som Norge är den fantastiska naturen som finns i alla delar av landet. Oavsett om du vill vandra längs skog och mark, eller vandra upp till de högsta topparna, finns det mesta inom räckhåll och bara några timmar bort. I den här guiden har vi samlat fem tips för långresor – saker du bör tänka på och ta hänsyn till när du ger dig ut på tur i olika terräng och landskap.

Planera din resa

Det säger sig självt, men en del av det smartaste och viktigaste man kan göra innan man tar en lång resa är att faktiskt planera din resa . Vart ska du Vad är målet Hur lång tid tror du att du spenderar på resan Och har du räknat med vägen tillbaka Ska du övernatta i mål Det här är alla frågor som snabbt kan bli aktuella och som man bör tänka på när det gäller planering men lång.gtur.

Lyckligt skapa en checklista innan resan av saker som du tycker är klokt att ta med: Behöver du karta och kompass? Vilken typ av matsäck ska man ta med, och har du tillräckligt med vatten? Som turmattips kan du kanske fundera på att ta med mat som håller länge, saker som ger mycket energi och det mättar bra. Du ska trots allt på en långresa, och då lönar det sig tillräckligt bra tillskott av proteiner och kolhydrater.

norsk natur tips til langtur

Kontrollera väderprognosen i förväg. I Norge styrs man ofta av vädret och om det är minusgrader och snö eller det ösregnar med skyfall kan det vara avgörande faktorer som har stor inverkan på resans kvalitet vad gäller hur väl förberedd du är.

2. Klä dig bra: Tips på vandringskläder

En av de viktigaste sakerna att tänka på är att klä sig bra när man ska ut på en långresa. Det är en bra idé att skaffa en bra vandringsjacka som tål väder och vind så att du inte låter dig hindras av turbulent och växlande väder.

Kolla in vår kompletta guide till vandringskläder för kvinnorhär.

Det här är en vandringsjacka för kvinnor som andas bra, är lätta att röra sig i och som tål extremt mycket vatten. Läs mer om de bästa vandringsjackorna för kvinnor här.

Annars är det bra att ta med bra vandringsbyxor, den vi rekommenderar att ta en promenad i Norge vid fjord och fjäll är vår Fly DWR byxor: Den här byxan ger bra rörlighet samtidigt som den är tillräckligt tjock för att klara allt regnigt väder. Kolla in de bästa vandringsbyxorna för kvinnorhär.

svart regnjakke til damebeste turbukse til dame
Ullunderkläder är ett måste på en långresa, kolla in de bästa ullkalsongerna för kvinnor här.
beste ullundertøy til dameTeknisk ulltøy til dame

3. Ta med nödvändig utrustning: Tips för vandringsutrustning

Förutom att man måste klä sig bra för en långresa är det också en bra idé att ha bra utrustning för resan. Som vår Pace pannband:

Detta är ett jättebra pannband för kvinnor som skyddar öronen från sur vind och allmänt kyla när du är på resa. Om du vill ha ett pannband som ska sitta bra på huvudet, vara elastiskt och transportera fukt, är Pace Pannband en smart investering för lång tid.
Annars är det alltid klokt att ha en gud hatt:  Den här hatten ger en edgy look samtidigt som den håller värmen på språng.Bra handskar är ett måste på de kallare resorna:
Pannebånd til turStrikket lue til damesvarte hansker til dame
VårPace vinterhandskar lämpar sig bäst för skidåkning, men kan även användas som vanliga handskar på långa resor.

4. Ta väl hand om din medvandrare

gå tur med hund i naturen
Om du har en hund med dig på resa är det viktigt att klä den väl och ta hand om dem lika mycket som du sköter dig själv. Det vill säga, ta med tillräckligt med mat, vatten och utrustning som din hund behöver. Om du tycker att det är kallt så tycker de säkert att det är kallt också.

5. Kom ihåg gott humör

Sist men inte minst är det nödvändigt att ha med sig ett gott humör på en resa. Gott humör på en resa är lika viktigt som bra utrustning. Ett tips för att se till att alla är på bra humör på en resa är att ta med några snabba glasögon så att alla på långresan matchar, och då rekommenderar vi vår Aktiva solglasögon:

sportsbriller til dame
Tillbaka till blogg