hvordan bli en influencer på instagram, snapchat, youtube, tiktok

Hur man blir en påverkare

Hur man blir (och fortsätter att vara) en bra influencer?


Du kanske har läst vårt inlägg om vadpåverkare är och tänkte att hej, jag vill bli påverkare! eller kanske du redan har börjat men känner att du behöver lite mer information om hur saker och ting fungerar. Då är det här guiden för dig. Oavsett om du ska bli en ambassadör för kläder, skor eller något annat, kommer dessa steg att hjälpa dig!eg!


Steg 1: Hitta din plattform

Det första du behöver göra är att bestämma vilken plattform du vill fokusera på. Många stora influencers idag har ett Tik Tok, Instagram, Youtube -konto med mera, men när du först börjar är det klokt att ha huvudfokus på en eller två plattformar snarare än att försöka göra allt på en gång. Kom ihåg att det är bättre att göra en sak ordentligt än att göra många saker halvvägs!
Här är en guide till några av de mest populära plattformarna för influencers idag och vilka de kan passa in:

Tik Tok: Korta videoklipp med inbyggd editor. Om du föredrar att göra allt i telefonen är detta något för dig. Passar dig som vill göra dansvideor, roliga sketcher, dela åsikter, tips och kunskap som kan förmedlas snabbt och enkelt.


Instagram: Bildinnehåll. Om du gillar fotografering är detta plattformen för dig. Med Instagram kan du skapa en kombination av både bild- och videoinnehåll, samt skriva korta texter.


Youtube: Längre videor. Om du gillar videografi och hinner göra längre videor som kräver mer redigering, är detta en bra plattform för dig. Den är lämplig för innehåll som vloggning, längre videor där du pratar om olika ämnen, hur man gör m.m.


Blogg / egen webbplats: Längre textinnehåll och en blandning av media. Om du vill skriva artiklar, recensioner och liknande är detta en superplattform. Det låter dig också samla foton, videor och text på en sida som du har full kontroll över.

Vilken plattform du väljer kan också bero på vilken typ av produkt du vill marknadsföra. Kläder är till exempel mycket populära att vara ambassadör för via instagram, där även "små" profiler kan få sponsrade produkter i många fall.


Steg 2: Hitta en nisch

Ta reda på vilken typ av innehåll du gillar att skapa och försök hålla dig till det ämnet. Det är lättare att bygga en dedikerad följarbas om dina följare vet vad de får om de följer dig. Är det modeträning matpolitik konsthistoria hundbilder Det är lättare att bli bra på att skapa innehåll av hög kvalitet samt få nya följare med liknande intressen om du håller dig till en begränsad nisch.nisje.

Hvordan bli en influencer, eksempel fra ambassadør for klesmerke famme hvor klær promoteres i naturen
@_mettejakobsen_ har hittat sin nisch i utomhusbilder med sina hundar!

Steg 3: Investera i den utrustning du ska använda

Det är absolut inte nödvändigt att gå ut och köpa all världens kamerautrustning och redigeringsprogram när du börjar som påverkare. Börja gärna i det lilla och som du ser behovet av att uppgradera din utrustning investerar du sedan i utrustning av hög kvalitet som du vet att du kommer att använda. Det kan hjälpa dig att göra ditt innehåll bättre, göra det lättare att producera innehåll eller göra det roligare att skapa innehåll! Poängen är: investera klokt och tänk innan du köper.


Steg 4: Ge inte upp!

Ge inte upp! När du väl har börjat kan det vara demotiverande om du inte får hundratals följare på en gång, men kom ihåg att de flesta influencers har lagt ner lång tid på att förbättra sitt innehåll och bygga upp sin följarbas. Här är några tips som hjälper dig att hålla dig motiverad och bygga en större plattform.


Lär dig nya färdigheter

Det finns massor av resurser online som kan lära dig hur du redigerar foton och videor, tar bättre foton och skriver bättre artiklar. Kolla in vår guide tillrullar ochfotografera om du inte har gjort det än! Lägg tid på att lära av andra och öva på att höja kvaliteten på ditt innehåll. Bättre innehåll ger dig en större sannolikhet för att samarbeta med företag och kommer i allmänhet att locka fler följare.


Prata med dina följare

En stor del av utmaningen med att vara påverkare är att bygga en relation med dina följare och behålla den. Att prata med dina följare om berättelser, ställa dem frågor, svara på kommentarer och meddelanden är alla bra sätt att lära känna dem som följer dig och kanske till och med få nya vänner.

Lär känna andra påverkare

Var inte rädd för att kontakta andra påverkare i din bransch. Det kan vara till stor hjälp att ha andra påverkare att ställa frågor om när du börjar, och det gör det mycket roligare att fortsätta i längden!


Skicka ofta (tillräckligt)

En sak som är mycket viktig om du vill få fler följare online är att se till att publicera regelbundet. Hur ofta du ska posta beror på vilken plattform du använder. Till exempel kommer en Youtube -video att kräva mer arbete än ett Instagram -inlägg, och därför borde man kanske lägga ut oftare på Instagram än på Youtube. Se dock till att allt innehåll du lägger ut är av hög kvalitet och tillför värde (antingen i form av underhållning, information eller liknande) till dina följare. Det är liten mening att lägga upp varje dag om du hamnar på att lägga ut innehåll du inte är nöjd med och som dina följare inte uppskattar.


Äkthet och ansvar

Det är ingen hemlighet att du också har ett ansvar som påverkare att vara trovärdig, öppen och ärlig. Det är lätt att förstöra förtroendet hos dina följare om du rekommenderar en produkt som du inte riktigt gillar och inte skulle använda själv. Om du hade köpt kameran som din favoritfotograf rekommenderade och det visade sig ta dåliga bilder och gick sönder direkt, hade det varit svårt att lita på påverkaren nästa gång de postade om en produkt. Samtidigt är det viktigt att vara försiktig så att du inte sprider meddelanden som kan påverka dina följare negativt, oavsett om det handlar om att främja attityder som kan påverka följare negativt, eller att rekommendera produkter som kan påverka dem negativt eller till och med vara skadliga. Kom ihåg att du har rätt att säga nej om någon ber dig att marknadsföra något, och det är aldrig för sent att ångra det!

Tillbaka till blogg