trening på kontoret og hjemme

Träning på kontoret och hemma

Det är höst, direkt vinter, och de flesta är tillbaka till den "normala" vardagen med jobb, skola, fritidsaktiviteter, socialt liv och Träning. För många kan det senare vara svårt att få till så ofta de vill, på grund av tidsbrist eller annat som står i vägen eller dyker upp. Därför kan det vara en smart idé att kombinera arbetsliv och livet hemma med träning - så att du kommer in lite aktivitet varje dag om man inte har tid att göra sig av med det annars, dvs otroligt viktigt för god hälsa .

Långa dagar av stillasittande kan detta gå utöver attityden, för att motverka detta har vi satt ihop någraenkla övningar för att motverka dålig hållning.

Om du behöver lite inspiration och en guide till de bästa träningskläderna för kvinnor kan du kolla in vår guide till träningskläder för kvinnor onlinehär.

Viktigt med lite träning varje dag

Det är otroligt viktigt att röra på sig lite varje dag. En rekommenderas en minst 30 minuters aktivitet varje dag – och bara en halvtimme är i grunden ett ganska uppnåeligt fönster med tiden ska det gå att bli lite aktiv. Minst trettio minuter kan enkelt uppnås under dagen på kontoret (när man inte är så nära med arbetsuppgifter och möten) eller hemma. Här har vi gjort en guide till träning på kontoret och hemma enkla tips och övningar man kan uppnå utan nödvändigtvis så mycket utrustning.

grå treningstights og dame

Varför träna på kontoret?

På kontoret sitter man oftast väldigt mycket och vilar. Det kan också vara varierande arbetsdagar känns tung eller lätt, Det kan vara mycket eller lite att göra och det kan vara så att du inte hinner tänka på annat än det du gör på jobbet. Av hälsoskäl är det nog inte bra att sitta konstant stilla och inte träna, förutom att vara belastad med arbetsuppgifter. Det är därför viktigt att få någon form av utbildning på kontoret. 

trening på kontoret

Dessutom kan man få skador eller smärta i muskler och leder av att sitta för mycket i vila. Därför är träning på kontoret något du bör uppnå, och lätt kan uppnå. Vi har gjort en guide till vilken typ av utbildning man kan göra för för att förhindra skador, ta en titt här.

Du kanske vill Investera i ett par bra sneakers med bra dämpning om du vill undvika att få muskel- och ledbesvär av för mycket kontorstid. Ett par bra sneakers för kvinnor som ger bra stöd är Endorfin RX1 Sneakers:

beste joggesko til dame
Det fina med dessa sneakers är att de ger bra dämpning , så den där förhindrar muskelskador eller smärta i kroppen efter att ha suttit för mycket i vila eller suttit för mycket i en position. Dessa andas bra och har en chunky sula vilket gör dem väldigt bekväma och ger bra rörlighet. Således,dessa sneakers för kvinnor perfekta att bära på jobbet, om du behöver nya bekväma skor till jobbet och om du även planerar att träna lite under arbetsdagen, vilket är viktigt för att du ska må bra.
beste joggesko til dame

Tips för träning på kontoret

Först är det viktigt att "förbereda" kroppen för träning; detta kan man göra genom att t ex stretcha, stretcha lite. Har du några vikter liggande på kontoret är det optimalt, men det förväntas inte att du ska ta med dig massor av träningsredskap till din arbetsplats. Med vikterna kan du enkelt träna lite styrketräning när du sitter i kontorsstolen eller om man står upprätt. Om du inte har några vikter eller manualer närvarande kan du använda tyngre böcker eller kontorsutrustning som ger vikt. Här kan du göra lite olika övningar, antingen kan du gå runt med vikterna eller så kan du ta ett litet lyft eller knäböj. Här har vi gjort en guide till olika styrkeövningar:De bästa styrkeövningarna för hela kroppen.

beste treningsstrikker til trening

Varför träna hemma

Det som är fördelaktigt är att ta reda på det enkla övningar som inte kräver mycket, eftersom man trots allt är på kontoret och är begränsad till tid och plats. Fokusera på enkla muskelgrupper och ta reda på det bra och enkla stretchövningar.

Här du kan läsa om varför man bör stretcha efter träning.

tøye etter trening

Yogaövningar hemifrån - Nybörjarguide.

beste yogaøvelser til hjemmetrening

Det är en bra idé att skaffa bra yogakläder som hjälper dig att prestera, och som samtidigt är sköna att ha på sig. Det som är så fint med yogakläder är att man både kan träna i dem men även använda dem som vanliga loungekläder hemma. Kolla in vår guide till de bästa yogakläderna för kvinnorhär.

Ett storfavorit är träningssetetRibbad Seamless Crop LS ochRibbade sömlösa tights som yogakläder för kvinnor :

beige ribbed treningssett til dame

Ribbstickade och sömlösa träningskläder är en storfavorit och ger gott, andningsbar rörelse . Läs mer om de bästa yogakläderna för kvinnorhär.

Tips för att träna hemma

Annars kan du för träning hemma använda vikter eller manualer om du har det hemma, och ta diverse styrkeövningar.Marklyft, knäböj, magövningar och ryggövningar är exempel på olika uppsättningar man kan ta. Använd gärna lite träningsresår när du tränar hemma eller på kontoret, det kan du hitta mest elastiska och slitstarka träningsresårerhär:

beste treningsstrikker

Vi har även gjort en guide till övningar du kan göra med träningsband, som är väldigt idealisk att använda hemma: Träning stickövningar.

Om du inte har vikter eller hantlar och du har barn kan du även lyfta dina barn, det här är en rolig aktivitet som även barnen tycker är kul och kommer att delta i. Här umgås du med barnen samtidigt som du får lite träning - en win-win situation och definitivt en fördel med att träna hemma.

Nyckelordet är enkla, grundläggande övningar. Det ska inte vara stress eller en stor påfrestning att träna hemma. Hitta det du har och använd det till din fördel! Var kreativ och var aktiv, det är det viktigaste.

grått treningssett dame

Råd från sjukgymnast

Några kommentarer från en professionell som kan hjälpa till att förebygga risken för skador relaterade till hemmakontoret, eller dagar då du sitter väldigt stilla

Allmänna råd

  • Variera sittställningen.
  • Ha stöd för underarmarna.
  • Ta pauser ofta under arbetsdagen.
  • Ha en tydlig åtskillnad mellan arbetstid och fritid.

Råd om sittställning

  • Sätt dig på en stol där du har fötterna på golvet.
  • De flesta låren ska vila på stolsitsen.
  • Stolsitsen får vara högre bak än fram, men inte mittemot
  • Ungefär ett knytnävsavstånd mellan knäskålen och stolsitsen rekommenderas för att minimera risken för svullnad i benen i slutet av dagen.

Tillbaka till blogg