seamless tights

Vad är Seamless? (Seamless kläder)

Vi förklarar sömlösa träningskläder

Sömlösa träningskläder tillverkas på samma sätt, men kvaliteten påverkas av flera olika faktorer. Vi förklarar var och en av de olika processerna. Varje sömlöst plagg stickas av en cirkulär stickmaskin (det finns några undantag, men det är en sällsynthet). Det betyder att varje plagg stickas som en tub. En träningstights, singel eller sport-bh stickas på samma sätt.

Vad är avgörande för kvaliteten på ensömlösa strumpbyxor? Alla punkter nedan påverkar kvaliteten på sömlösa plagg. Läs mer om våra bästa sömlösa tights och vilken du ska väljahär. 

 • Garn
 • Design och inställning av cirkulär stickmaskin (SANTONI)
 • Färgning
 • Klippning och sömnad (gjort för hand)
 • Kvalitetskontroll
hva er seamless

  Vanliga engelska ord när man talar om tillverkning av sömlösa träningskläder:

  • Stickning
  • Cirkulär stickmaskin
  • Sömlös
  • Mätare med förkortning GG (mått på densiteten mellan nålarna på en stickmaskin)

  Garn

  Garnet är avgörande för tygets kvalitet och egenskaper. Du väljer garn beroende på plaggets syfte och önskad kvalitet. Det är normalt att kombinera olika typer av garn. Vi är stolta över att arbeta med en av de bästa garntillverkarna i världen. Vår partnerFulgar SpA i Italien specialiserar sig på Nylon 6.6 och andra tekniska garntyper. De är kända för sin kvalitet och hållbara produktion.

  Design och miljö

  Alla sömlösa plagg designas i ett datorprogram innan de stickas av rundstickningsmaskinen. Denna design avgör de olika stickningsstrukturerna och dimensionerna. Varje maska som stickorna stickas avgörs av designen.

  En tekniker måste manuellt förbereda maskinen för produktion. Garnet ska sättas upp, justeras, defekta nålar ska bytas och maskinen ska rengöras och programmeras för respektive plagg.

  Varpstickning

  Warp knit seamless är en teknik i sömlös produktion som säkerställer att plaggen är både elastiska, andas och slitstarka. Detta görs genom tekniken som binder ihop garnet på ett starkt sätt, genom att använda parallella öglor som knyts ihop i ett sicksackmönster.

  Färgning

  Färgning och behandling av tyget är viktigt för tygets komfort och egenskaper. Färgningen görs när det sömlösa plagget är en tub.e.

  Klipp & sy

  Efter färgning ska röret skäras och sys. Så blir det ett färdigt och användbart sömlöst plagg. Alla artiklar kräver denna manuella process. Sömlösa träningstights, underkläder, sport-bh:ar och tröjor måste klippas och sys innan de kan användas.

  Kvalitetskontroll

  En bra kvalitetskontroll ska upptäcka fel innan plaggen packas och skickas till Norge. Alla våra Sömlös plaggen går igenom tre kvalitetskontroller.

  1. När tuben är färdigstickad

  2. När röret är färgat

  3. När plagget är klippt och sytt

   seamless treningsklær

  Fördelar med sömlösa träningsoveraller:

  • Färre sömmar

  • Mindre svinn under produktionen

  • Obegränsad med möjligheter till design. Cirkelstickmaskinen stickar alla olika texturer som är designade i förväg.

  • Effektiv produktion och mindre manuellt arbete. Rundstickningsmaskinen stickar strumpbyxor på mindre än 10 minuter. Mönsterdelar elimineras.

  • Stort urval av garner med tekniska egenskaper. Naturfibrer kan också användas.

  • En teknik under utveckling

  Ansökningar

  Sömlösa träningskläder är mjuk, har en bra passform och känns otroligt skön mot huden. För personer med höga krav på komfort och rörelsefrihet är seamless ett bra träningsplagg.

  Vi gör sömlösa tights och sömlösa toppar för all fysisk aktivitet. Det inkluderar styrketräning, löpning och yoga. Därför har vi valt att använda exklusiva material som gör plagget extra bekvämt. Den är lätt, mjuk och transporterar fukt effektivt. Men även de bästa sömlösa träningskläderna måste behandlas ordentligt. Om du gör aktiviteter som innebär friktion mot föremål eller ytor rekommenderar vi att du använder något annat än sömlösa tights. Vi rekommenderardessa tights om du har det tufft CrossFit session , eller om du riskerar att ge dina tights smaken av asfalt eller andra ojämna underlag.

  Inget sömlöst plagg gillar att komma i kontakt med kardborreband, djurklor eller andra vassa föremål. Dessa kan skada ytan. Dina sömlösa träningskläder ska kunna ge dig många bekväma upplevelser och träningspass under lång tid.

  Sömlösa underkläder och strumpor

  Förr i tiden användes sömlösa maskiner mest för tillverkning avstrumpor ochunderkläder. Strumpor tillverkas på samma sätt som sömlösa kläder, men de klipps och sys annorlunda. Maskinen som tillverkar strumpor är också en cirkulär stickmaskin, bara mycket mindre.

  Flicka sömlös

  Vi håller oss uppdaterade om nya garner och sticktekniker för att ge dig det senaste och bästa inom sömlösa träningskläder. Skicka oss gärna feedback eller frågor om våra produkter eller sömlös produktion.

  ribbed seamless set

  Sömlösa tights

  Famme erbjuder enbrett utbud av sömlösa träningstights för att på bästa sätt tillgodose våra kunders behov. Variationen ligger i bland annat färg, passform och tygets tjocklek. Oavsett vilken modell som passar dig bäst är alla våra sömlösa tights gjorda avFulgars Lamicrofibra. Detta är ett nylon 6.6-garn med extremt fina filament som gör tightsen sköna att träna i.

  De sömlösa tights vi erbjuder inkluderar våra bästsäljandeVortex Tights ochVortex 2 som är tjockare i tyget och har mer kompression. Vill du ha en träningstights med bra formeffekt som ger rumpan en fin form rekommenderar vi att kolla inElevate wave leggings ochScrunch sömlösa leggings.

  Sömlös sport-bh

  Blandutbudet vi har av sportbehåar det finns också flera i seamless. Med sin enkla och snygga design med få sömmar rekommenderar vi den seamless bh:n för träning med låg till medelhög intensitet.

  En av våra mest sålda träningsbehåar är leklösSömlös Bralette ochPower sömlös topp som passar bra för vardags- eller lågintensiv träning, som yoga eller rask promenad.Sky Sports BH ochCamo sportar bra lämpar sig bättre för träning med lite högre intensitet då den har bra stöd, till exempel för styrketräning.

  Andra relevanta artiklar

  Tillbaka till blogg