alt av tights - største tights guiden på nett

Tights guide - allt du behöver veta!

Den ultimata guiden för tights

Uppköpträningstights kan verka som en utmaning när man börjar titta på alla variationer som finns på marknaden. Hur man vet vilken typ av tyg, form, egenskaper och storlek som passar bäst Tja, det behöver inte vara så svårt som man kan tro. I den här guiden går vi igenom allt du behöver veta inför ditt nästa köp av tights. Storlekar, tyg, typ av träning, egenskaper. Allt du någonsin skulle behöva undra över för att göra det lättare för dig att hitta dina ultimata tights.

Innehållsförteckning

2.4Yoga
3.2Längd
3.3Fickor
3.4Värme
4.1Camo
5.1Tyg

 

Tyg och produktionsteknik

Sömlösa träningstights

Sömlösa, eller sömlösa plagg är ett plagg som (för det mesta) tillverkas av en cirkulär stickmaskin, och därmed stickas som en tub för att undvika sömmar i plagget. Detta resulterar i mjuka och sköna plagg som ger bra rörelsefrihet och känns lätta på kroppen. Vi har ett stort utbud avsömlösa plagg med olika egenskaper som du kan välja mellan.

Tights med sömmar

I våra tights som inte är gjorda med sömlös konstruktion använder vi högkvalitativt tyg som sys ihop med sömmar som är designade med tanke på både funktion och estetik.Essential Tights är ett bra alternativ om du vill ha en tights med sömmar. Denna har bra kompression, är hög i midjan och har ett elastiskt tyg med hög densitet.

Varpstickning

Varpstickat sömlöst mönster är en teknik i sömlös produktion som resulterar i mycket elastiska, andningsbara och slitstarka plagg. Tekniken förbinder garnet starkt med parallella öglor som knyts ihop i ett sicksackmönster. Flera av våra plagg tillverkas med bland annat denna teknikAgility tights ochStamina Tights.

Inslagsstickad

Inslagsstickning är en annan produktionsteknik som skiljer sig från varpstickning genom att den stickas från vänster till höger i rader istället för varpens vertikalstickning som går upp och ner i plagget. Fördelen med inslagstekniken är att den skapar plagg som är stretchiga och bekväma, men också isolerar väl och håller värmen i kalla miljöer. Mestsömlösa våra plagg är gjorda med denna teknik.

Strumpbyxor och ull

VårUllstickade Leggings är gjord av merinoull och är supermjuk, antistatisk och fukttransporterande. Denna leggings isolerar bra mot kyla och passar bra både för en löprunda i vinterkylan och för hemkomforten.

ullundertøy sett  Blått ullundertøy, genser og tights

 

Aktiviteter

Tights för löpning

För att välja detbästa tights för löpning det finns flera saker att tänka på. Du vill bland annat ha tights som främjar löprörelsen, som inte glider ner under löpningen och som passar temperaturen du ska springa i. De flesta löpartights är sydda (dvs inte sömlösa) för att stödja den typiska löprörelsen, men vill du ha en Versatile tights som ger bra rörelse åt alla håll kan en sömlös tights med kraftig midjeband som sitter bra på kroppen också vara ett bra alternativ.Techna Tights ochElla Tights är två av våra bästa löpartights med sömmar. Ska du ut och springa i kylan kan vår uppvärmning ocksåTermiska strumpbyxor vara en superkandidat.

Tights för styrketräning

De bästa tightsen för styrketräning är tights som har bra fäste, inte blir lätt genomskinliga och som ger bra rörelseutrymme. Se även till att tightsen sitter högt i midjan och sitter bra så att den inte glider ner under passet. Strumpbyxor somVortex Tights 2 ochGymtights lämpar sig väl för denna typ av träning.

Strumpbyxor och byxor för vandring och klättring

Om du letar efter träningstights tillberg ochklättrande Det är klokt att se till att ha ett par strumpbyxor som är slitstarka och smidiga. Dessutom är det en bra idé att se till att den sitter bra och inte halkar ner på vägen. Ska du ut på resa kanske du vill anpassa dig efter vädret, så välj gärna byxor eller strumpbyxor som ger extra värme, som vårField Slacks ellerTermiska strumpbyxor.

Influencer I shorts for fjelltur  Bukse til fjelltur 

Tights för yoga

De bästa yogabyxorna är oftast ett par byxor eller strumpbyxor i mjukt och stretchigt tyg som ger gott om rörelseutrymme. Du kan gå för en klassikeryoga byxor med selar i benen, eller är mer åtsittande men mjuka tights som våraShiva Tights.

Tights för vardagsbruk

Vi är stora anhängare av att bära strumpbyxor även till vardags. Till vardags har du lite andra behov än med intensiv styrketräning. Du kanske bland annat vill se till att du har strumpbyxor som är extra smickrande, har en cool design och sköna att ha på dig under långa perioder i taget. För vardagsbruk tipsar vi bland annat om de populära alternativenSky Leggings,Wanderlust Leggings ochCamo Tights.

Wanderlust kosesett til dame Rødt camo sett

Tights för graviditet

Låt oss inse det, graviditet kan vara en heltidsaktivitet i sig, och då är det bra att ha entrikåer som stöttar dig och är bekväm under hela graviditeten. Det är också klokt att hålla sig fysiskt aktiv när man är gravid, så då är det klart att man behöver en bra träningstights för detta! Särskilt viktiga funktioner om du letar efterstrumpbyxor för graviditet är att den inte drar åt för mycket runt midjan, är elastisk och bekväm och inte blir lätt genomskinlig. Famme har tagit fram egna gravidstrumpbyxor med plats för magen. Kolla in våra Ribbed gravid tightshär!

Svart gravidtights  tights til gravide

 

Egenskaper

Tights med kompression

Vi har ett antal tights med olika grader av kompression. Fördelar medkompressionstights är många, bland annat hjälper det till med återhämtningen genom att öka blodcirkulationen, samt att detta även förebygger åderbråck och inflammationer. Dessutom sitter de väldigt bra och håller sig på plats vilket är en utmärkt funktion för en träningstights. Flera av våra tights med kompression har också en "formande" effekt som kan verka smickrande. Några av våra tights med bäst kompression ärTechna Tights ochEssential Tights.

Tights för långa och korta ben

Tights finns också i flera längder, och vi har flera tightsmodeller som passar er båda bättre långa ben och du med korta ben . En av våra mest sålda tights för långa ben ärVortex Tights 2 och för korta ben rekommenderar viLusty Leggings som är i en klassisk 7/8 längd. Du kan filtrera efter längd blandalla våra tights.

läs mer omtights för långa ben ochstrumpbyxor för korta ben 

Strumpbyxor med fickor

Vi har ett nummerstrumpbyxor med fickor både på låren och baksidan av ryggen, och i olika storlekar och med olika funktion. Bland annat vårtTie Dye Tights två fickor på låren med plats för mobil, och våra populära Ella Leggings har en diskret ficka i ryggen som håller dina saker säkert på plats.

Tights som håller dig varm

Om du ska träna ute i kylan kanske du vill ha strumpbyxor som är specialdesignade förkalla temperaturer. Letar du efter strumpbyxor för extrem kyla är en fodrad tights det du ska köpa. Om du däremot ska träna i normalt vinterväderTermiska strumpbyxor de perfekta leggingsen för träningen eftersom den är gjord av ett snöstormtyg som är borstat på insidan för att ge komfort och värme. Dessutom vårStickade tights i ull ett tunnare alternativ som är gjord av merinoull och är perfekt för både promenader och löpningar kalla dagar.

Squatsäkra strumpbyxor

Om du ska till gymmet och lyfta vikter är det bra att välja strumpbyxor som är tjocka och stabila i tyget så att du inte får dem att bli genomskinliga när du kör knäböj och gör andra liknande övningar. Allavåra tights är squat proof med undantag för limited edition ljusa färger i seamless där det framgår tydligt i produkttexten att de inte är squat proof. Bland våra squat proofe tights hittar duVictory Tights ochSky Leggings.

svart tights, hvit treningstopp  Sort vasket squat proof tights

Tights som lyfter rumpan

Ibland letar man efter en extra smickrande tights. Vi erbjuder en mängd olika strumpbyxor med en formningseffekt som bådeformar och lyfter rumpan med sömlös teknik och strategisk design av tightsen. Våra Elevate Wave Tights 2 och Elevate Vortex Tights 2 är de senaste versionerna med tyngre och komprimerande tyg som ger en fantastisk formningseffekt.

Tights som döljer svett

Om du ska träna högintensiv och vill ha tights kan du svettas i utan att få synliga svettfläckar det är klokt att välja en strumpbyxa i ett mörkare och fukttransporterande tyg. Bland våra produkter finnsRib Panel Tights fukttransporterande favoriter som passar utmärkt för intensiva träningspass.

lilla treningstights, tights til trening  Svart tights som skjuler svette

Tights med hög midja

Träningstights som är höga i midjan är en trend som har många fördelar. De gillar att hålla sig bättre på plats och sjunker inte under träningspasset. De kan också ha ett grepp som är smickrande runt midjan. Vi har ett stort utbud av träningstights med hög midja, och några av storsäljarna är bland annatScrunch Tights ochRibbade sömlösa strumpbyxor.

Svart scrunch tights med høyt liv  ribbed tights, beige tights

Shaping tights

Shaping tights är en form av träningstights som bildar rumpa . Dessa träningstights med hög midja löften den bakre delen genom att använda en avancerad formningseffekt som spänner och lyfter den bakre delen. Om du vill ha strumpbyxor som formar din midja och rumpa är detta den perfekta träningstightsen för dig.

 

Tights trender och design

Tights med kamouflagemönster

Vi har två olika varianter av tights med "camo" / kamouflagemönster. Dessa kommer i en mängd olika färger. Detta ärCamo Tights ochSrunch Camo Tights. Båda tightsen har scrunch i rumpan för att markera rumpan, men Camo Scrunch Tights har tjockare tyg och en mer framhävd scrunch-effekt. Matcha den med enCamo sport-bh ellerCamo Långärmad Crop Top för en komplett camo-look.

Influencer I camotights  Grå kamuflasjetights

Tights med hålmönster

VårStamina Tights ochAgility tights båda tightsen är gjorda med Warp Knit som är en ny sömlös teknologi som ger väldigt elastiska plagg. Dessa tights har båda en snygg hålmönsterdesign som ger en dekorativ och stilren effekt.

  sort seamless tights

 

Strumpbyxor med färger

Vi har ett mycket stort utbudfärger i våra strumpbyxor, både mörka, ljusa, starka och svaga. Letar du efter en mörkare eller "tuffare" färg som svart, militärgrönt eller vinrött Eller vill du ha något ljusare eller mer feminint som rosa, turkos eller ljusgrönt Kolla int tightskollektionen för att se alla färgvariationer vi erbjuder, garanterar vi att det finns något för alla här!

Strumpbyxor med scrunch

Vad är scrunch exakt när det kommer till strumpbyxor Det är kort och gott en sömnadsteknik strategiskt placerad på rumpan som "snurrar" tyget för att framhäva rumpan på ett väldigt smickrande sätt. Här på Famme har vi tre olika "Scrunch tights" i samlingen. Dessa är:Scrunch Tights, en bekväm tights med tätt och andningsbart tyg ochen v-form bak som hjälper till att framhäva rumpan,Scrunch Seamless Tights som är en sömlös version, och slutligenScrunch Camo Tights som är sömlösa scrunch-tights med ett edgy kamouflagemönster.

Scrunch sømløs tightsLilla scrunch tights

Stentvättade strumpbyxor

VårSky Leggings är färgad och tvättad för en unik vintage, stentvättad look som ger en härlig variation från de vanliga helfärgade strumpbyxorna. Sky Leggings finns i tre olika färger: svart, grått och blått. Tightsen är också gjorda i ett mjukt och fukttransporterande tyg som håller dig torr och bekväm.

blå seamless tights  grå seamless leggings

 

Svarta strumpbyxor

Ibland är det enkla det bästa, och helsvarta träningstights är en mångsidig "stapel-piece" som alla borde ha i sin garderob. Den går att matcha med både färgade, svarta och vita toppar beroende på vilken look du vill ha. Vi har ett stort utbud av svarta strumpbyxor med många olika användningsområden och egenskaper, så kolla in detvalet vår och hitta en som passar dig!

Sort treningstights  Sort treningstights

Ombre tights

VårOmbre Tights tar design och stil till en ny nivå. Med den snygga ombre-effekten erbjuder vi två färger, svart/grå och grå/blå, där den förstnämnda färgen gradvis bleknar över till den andra ner för strumpbyxans ben. Dessa leggings är gjorda med en mjuk och bekväm sömlös konstruktion och är ett måste om du vill ha ett unikt statement i activewear-garderoben.

Grå og blå ombre tights  Ombre tights sort og grå

 

Ribbstickade strumpbyxor

Våra tights med räfflat mönster är både snygga och bekväma nog att bära för både träning och fritid. Det ribbade mönstret ger textur och kant till plagget och vi har ett stort utbud av både neutrala och spännande färger i urvalet.
Vår favorit ärRibbade sömlösa strumpbyxor.

ribbet tightsribbet beige tights

 

Tights med meshdetaljer

Vårforce leggings har en slående och snygg meshdetalj på utsidan av benet, vilket gör denna leggings till en både cool och funktionell träningstights. Den har hög midja, elastiskt tyg och praktiska fickdetaljer för förvaring.

force tights, mesh tights, svart tights  Blå mesh tights

Hitta rätt storlek på tights

Något som är väldigt viktigt för att du ska vara nöjd med träningstightsen du köper är så tydligt att du hittar rätt storlek. Tightsen ska inte vara för stora då det kan göra att den rullar sig och inte sitter tillräckligt hårt så att den glider ner under träningspasset. Är den för liten kan det dock leda till att den drar åt för mycket och blir obekväm. Samtidigt ökar ett litet par strumpbyxor chansen att den blir genomskinlig när du gör knäböj, då tyget sträcks tunnare än vad som är idealiskt. Här kommer några tips på hur du hittar rätt storlek nästa gång du köper strumpbyxor.

Tyg och stretch

Våra tights varierar beroende på vilket tyg som används, och vissa har mer kompression än andra vilket gör att de vill dra åt mer. Tights med väldigt stretchigt tyg du kanske vill gå ner i storlek i, speciellt om du svänger mellan två olika storlekar. Detta beror på att dessa tights inte kommer att dra åt lika "hårt" runt midjan, så du bör se till att de är tillräckligt små så att de sitter tillräckligt bra under högintensiv träning. Vi uppmuntrar alla våra kunder att bifoga en bedömning av storleken när de lämnar bedömningar av våra produkter. På så sätt kan du enkelt titta på produktsidan om andra kunder som har köpt detta plagg innan du rekommenderar att gå upp eller ner i storlek.

Vår storleksguide

Vi har också enStorleksguide på vår hemsida som ska fungera som utgångspunkt vid val av storlek. Vi rekommenderar att du använder denna och tar mått på dig själv hemma innan du köper för att säkerställa att tightsen du väljer passar dig och din kropp. Eftersom det också kan vara svårt att hitta en träningstights som passar för barn, eller en yngre ålder, kan du läsatights för tjejer, som kan hjälpa dig att göra rätt val baserat på olika aktiviteter.

Tillbaka till blogg
 • treningsklær med mønster til dame

  Tights med mönster

  Träningskläder har kommit tillbaka till modet och vi på Famme har flera varianter för dig! Vi har camo tights, Tie Dye tights, Ombre tights och Marble träningstights.

  Tights med mönster

  Träningskläder har kommit tillbaka till modet och vi på Famme har flera varianter för dig! Vi har camo tights, Tie Dye tights, Ombre tights och Marble träningstights.

 • Trendy treningstights til hverdags

  Tights till vardags

  I en hektisk vardag kombineras träning med andra sysslor, där du cyklar till jobbet eller går till affären. Den knappa tid man har i vardagen kan också jämföras med den...

  Tights till vardags

  I en hektisk vardag kombineras träning med andra sysslor, där du cyklar till jobbet eller går till affären. Den knappa tid man har i vardagen kan också jämföras med den...

 • Topp fem squat proof tights til dame

  Topp fem knäböjssäkra tights

  Undvik träningstights som är genomskinliga under övningar som knäböj och marklyft. Vi har sammanställt våra fem bästa knäböjssäkra träningstights i den här guiden. Hitta din favorit!

  Topp fem knäböjssäkra tights

  Undvik träningstights som är genomskinliga under övningar som knäböj och marklyft. Vi har sammanställt våra fem bästa knäböjssäkra träningstights i den här guiden. Hitta din favorit!

1 av 3