Hvordan vaske treningstøy | vedlikehold og vask av treningstøy

Hur man tvättar träningskläder

Det är tyvärr så för vissa kläder, och särskilt träningskläder , dålig lukt kan fastna lite extra, även om den är nytvättad. Träningskläderna Din kan "lura" dig genom att börja lukt igen så snart en har flyttat. Vi kan ge dig några bra tips om hur tvätta och bevara träningskläderna du är på bästa möjliga sätt.

 

 

Dina träningskläder är funktionella på ett sådant sätt att de håller dig torr och få dig att känna färsk och sportig. Efter ett intensivt träningspass upplever många att de inte luktar helt optimalt och att svetten kan lägga sig bra i dina kläder. Om du tvättar dina träningskläder på fel sätt kan det leda till att tvätten inte tar bort lukten, och i många fall kan de lukta värre än tidigare. Oavsett om träningskläderna är dyra eller billiga ska det inte lukten av svett kvar i tyget, och det är bara att tvätta kläderna ordentligt. Är det inte lite konstigt om en av delarna iträningsuppsättningenkan inte användas på grund av dålig lukt?

Läs också:Matchande träningsset

 

Hur ofta ska jag tvätta träningskläder?

Förhoppningsvis har du lite extra styrka kvar efter träningen att ta på en tvätt, för det är det bästa du kan göra för att undvika det vonde och Säker lukten fastnar i dina kläder. Med andra ord är det väldigt klokt att tvätta träningskläder så snart som möjligt efter användning. Om du av någon anledning inte har möjlighet att tvätta dem direkt, ska du försöka undvika att lägga ihop det med resten av tvätten, och snarare hänga upp dem så att de kan andas lite.

Vi rekommenderar starkt att du tvättar dina träningskläder separat så att du undviker dem missfärgning , och att lukten sprider sig till dina andra kläder.

 

Vilket tvättmedel 

Vilken sort rengöringsmedel en bärare kan ha mycket att säga om hur länge träningskläderna håller sin kvalitet. Först och främst är det viktigt att nämna att man definitivt bör undvika tvättmedel i pulverform, och det rekommenderas snarare att använda flytande tvättmedel på dina träningskläder. Det finns en risk att pulvret inte tvättas ut ordentligt, vilket kan slita ut tyget. Som sagt, det finns olika tvättmedel som är avsedda för tvätt av träningskläder . Dagens tvättmedel kan rengöra strumpbyxor vid en lägre temperatur, så du behöver inte nödvändigtvis oroa dig för att kläderna inte kommer att bli av med svettlukten. Om träningskläderna innehåller lite ull ska den tvättas med speciellt tvättmedel som milo.

Du kanske vill skölja dina träningskläder kallt vatten före tvätt, ta bort salt och andra rester som har samlats.

 

Vilket tvättprogram ska jag använda?

De flesta tvättmaskiner har en sportprogram , och det rekommenderas att använda detta eftersom det är finjusterat för träningskläder , och på detta sätt tvättas plagget mer effektivt. Vissa tvättmaskiner har inte ett sådant program och då rekommenderar vi att du använder syntetcykeln, eftersom funktionen är ganska lika.

 

Hur många grader ska jag använda?

En av anledningarna till att träningskläder fortfarande luktar surt efter tvätt är att de vanligtvis tvättas för låg värme . Det rekommenderas alltid att kontrollera etiketten och följa tvättinstruktionerna på träningskläderna. Åtsittande plagg somunderkläder ochtrikåer borde faktiskt tvättas på 60 grader för en hygienisk tvätt. Problemet är att detta kan skada tyget och vissa träningskläder är märkta med en lägre temperatur. Du kommer ofta att tycka att det står 40 grader på strumpbyxorna, av vilka vissa modeller bara tål 30 grader . Trots detta kommer det alltid att vara säkrast att välja sportprogrammet vid 40 grader eller ett syntetiskt program vid 30 grader med ett tvättmedel som är specifikt valt för träningskläder.

 

Sköljmedel och torktumlare?

Sköljmedel eller sköljmedel rekommenderas inte att bära träningskläder eftersom dessa kläder vanligtvis är gjorda av mer tekniska och funktionella material vattenavvisande och andas . Materialet som andas är fint vävda tygfibrer, och en eventuell mjukgörare kan riskera att påverka både andningsförmågan och det vattenavvisande materialet i plagget. Även om det fungerar perfekt på vanliga kläder, är det inte en bra idé att använda på träningskläder. Det största misstaget som folk gör när de tvättar sina träningskläder är att använda sköljmedel, eftersom det intensifierar lukten av svett. Om inte annat anges i tvättinstruktionerna på plagget,Vi rekommenderar inte användning av sköljmedel på träningskläder.

Träningskläder ska inte komma in torktumlaren . Tekniska träningskläder har ofta material som andas, är vattenavvisande, elastiskt och stretchigt. Dessa egenskaper gör sådana kläder mycket sårbara för felaktig behandling, och det tar inte mycket innan du riskerar att förstöra träningsklädernas funktionalitet. Med andra ord kan hög centrifugering och användning av en torktumlare förstöra sträckan i dina träningskläder. Av den anledningenVi rekommenderar starkt att du inte lägger dina träningskläder i torktumlaren, och låt dem hellre hänga på det klädstället eller på en klädstreck.

   

  Hur bli av med svettfläckar?

  Behöver hjälp till ta bort svettfläckarna på dina träningskläder För att hjälpa dig med det problemet kan du läsa vår artikel ""Hur man tar bort svettfläckar och undviker synliga fläckar".

  Här är några fläckborttagare du kan använda:

  • Aceton - Detta tar bort fett, lack och plast. Var försiktig så att du inte använder detta på acetat och triacetat och kom ihåg att det är mycket brandfarlig .
  • Vinäger vilket är fem till sju procent - Detta kan vara till hjälp för att ta bort svettfläckar
  • Citronsyra - Kan användas som nedrustning och blekning, lösa upp en tesked citronsyra per deciliter vatten.
  • Vatten - Det enklaste du kan göra är att bara använda vatten. Om det är en form av kroppsfläckar, som kan vara allt från svett till äggvita, löser detta sig med kallt vatten . Om det finns fettfläckar du vill bli av med, använd sedan varmt vatten .

   

  Tvätta syra träningskläder

  Om träningskläderna fortfarande har en sur lukt , kan användas vinäger som sköljmedel för att ta bort den sura lukten från kläderna. Du kan också lägga kläder som luktar illa i vatten tillsammans med ättika över natten, och sedan tvätta plagget i tvättmaskinen med vanliga rengöringsmedel efteråt.

   

  Hur du tvättar dina träningstights?

  Man ska tvättaträningstights efter max en dags användning. Detta kommer att minska bakterie och ta bort lukt. Du kan också göra en bedömning utifrån det träningspass du har haft. Har det varit ett pass med hög intensitet och mycket svett Eller en timmes promenad Om du svettas mycket under träningspasset, så är det klart att träningstightsna kan ta turen till tvättmaskinen. Strumpbyxorna kan faktiskt bli stela om du har svettats mycket. När det gäller träning med låg intensitet och lite svett kan du göra en egen bedömning av om du vill tvätta den eller använda den igen.l.

  Trots det kan även en kort promenad få dina tights att börja lukta. Det finns bra tvättmedel där ute och det rekommenderas att använda något som är speciellt utvecklat för tränings- och fritidskläder, vilket effektivt tar bort dålig lukt i strumpbyxorna.

  En sak som är viktig att tänka på är att du inte ska blanda några träningskläder med andra textilier. Detta kan skada det syntetiska tyget och öka sannolikheten för att tyget tappar sina tekniska egenskaper, som i vårtTights för Vortex 2 med kompression och högre elastan. För att läsa mer om våra strumpbyxor kan du läsahanr.

  Om du behöver hjälp med att ta reda på vilka strumpbyxor som passar dig kan du läsa vårultimata tightsguide.

  Läs också: Bästa löptights, ochBästa träningstights

   

  hvordan vaske tightsbestselgende seamless tights

  Hur man tvättar strumpor efter träning

  Hur man tvättarstrumporna i tvättmaskinen beror till stor del på vad strumporna tål. De ska separeras på samma sätt som du gör med andra kläder, dvs utifrån materialet i kläderna. Om de är till exempel syntetisk , bör du ta dem vid max 40 grader så att de inte skadas vid för hög värme.

  Med vit strumpor , så det kan vara så att de ofta är vita. Och för att bevara färgerna måste du vara försiktig med skorna du bär och hur smutsigt golvet du kliver på kan vara. Du bör också tvätta dem oftare och helst 40 grader om det intesäger något annat på instruktionerna.

  Läs också:Hur man väljer de bästa strumporna för träning, ochFördelar med bambustrumpor.

  hvite tennissokker som passer perfekt til treninghvite ankelsokker laget av bomull

   

  För hjälp och råd om hur du kan tvätta dina skor kan du läsa vår artikel "hur man tvättar skor", som ger dig en detaljerad procedur för hur du underhåller och tvättar dina skor.

  Läs också:Bra skor för arbete och träning

   

  Kom ihåg regler för underhåll av träningskläder

  En kort sammanfattning av hur du kan underhålla träningskläderna på bästa möjliga sätt och tvätta ordentligt:

  • Undvik att lämna använda träningskläder långt före tvätt
  • Tvätta kläder så snart som möjligt efter träning
  • Tvätta vid hög temperatur om möjligt.
  • Använd inte sköljmedel
  • Undvik torktumlare
  • Använd lämpligt tvättmedel