Terrengløpesko til dame

De bästa löparskorna

Tuff terräng kräver löparskor som har ett bra grepp, bra stöd runt anklarna och tål både vatten och lera. Dessa egenskaper kan vara avgörande för en framgångsrik löpning i krävande terräng. I den här artikeln kommer du att läsa mer om de bästa löparskorna för terräng och få tips på hur du hittar de bästa löparskorna för dig och dina behov.

Terränglöparskor

Ventdry RX1 

Vattenavvisande terränglöparskor med bra grepp och bra dämpning. Skorna ser till att dina fötter håller sig torra under löpningen, medan det andningsbara meshmaterialet ser till att du varken känner dig kladdig eller svettig. Sneakersen har en reflex på baksidan som ser till att du syns när det är mörkt. Skorna passar lika bra som vandringsskor som för löpning i terräng. Dessa skor tar din löpning till en ny nivå!

Vattenavvisande

Meshmaterial som andas

Rejäl sula med bra grepp

Hur väljer man rätt löparskor?

När du väljer nya löparskor måste du bestämma dig för användningsområdet, om det är löpning i terräng eller på asfalt och löpband. Detta är avgörande eftersom de olika aktiviteterna kräver olika grepp för att ge en smidig löpupplevelse. Vi har samlat våra bästa tips på hur du väljer rätt löparskor här .

Läs mer: Så väljer du rätt löparskor

Tips för att komma i bättre form

#1 Intervallträning

Intervallträning är en av de mest effektiva träningsformerna. Du kanske har hört talas om 4x4-intervaller? Denna typ av intervall kan utföras på både löpband och asfalt. Börja med en lätt uppvärmning innan du börjar med 4 minuters löpning för att uppnå 85-95% maxpuls och ta en paus på 2-3 minuter. Detta utförs totalt 4 gånger.

#2 Hillträning

Backträning är bra träning för att träna lår och glutes. På plattformen Tiktok har 12-5-30 blivit ett välkänt träningspass för träning av kondition. På ett löpband utförs detta pass genom att ställa löpbandet på en lutning på 12, tempot till 5 km/h och gå i 30 minuter.

#3 Högintensiv träning

Högintensiva träningspass är supereffektiva för dig som vill ha korta träningspass på 20-30 minuter. 4x4 är en form av högintensiv träning, men du kan även styrketräna där du väljer ut 4-5 olika övningar och roterar dem efter 60 sekunder med 15 sekunders paus mellan varje övning.

Läs mer: 3 tips för att komma i bättre form

Tillbaka till blogg