Hvordan fortsette med gode rutiner på trenings fronten

Hur man håller i de goda rutinerna

Du har börjat träna, men kämpar för att hålla motivationen uppe. Har du kanske nått de mål du satte upp när du först började, eller kämpar du för att se resultatet. Nedan delar vi med oss av några bra tips och tricks för hur du undviker att tappa motivationen.Hur man kommer igång med träning

Disciplin och goda rutiner

Det är lätt att komma på ursäkter för att inte ta den där joggingen eller gå till gymmet. Ju fler gånger du tillåter dig själv att ligga på soffan istället för att träna, desto närmare är du att bryta de goda rutinerna du var på god väg att lägga in.

Det är också viktigt att inte ta ett nytt träningspass varje gång utan att ha några regelbundna pass under en kort tidsperiod, när du inte märker resultatet av dessa pass kan du implementera några nya övningar.

Är du orolig för coronan eller bara inte nöjd med att det är mycket folk på gymmen Flera gym kräver bokning för att ha koll på antalet. Det här är ett jättebra verktyg att använda för dig som inte vill ha för många människor i centrum. Du kan också gå in på centras hemsidor och se förväntade besök under dagen, och hur många som hittills dykt upp. Läs även: Hur man får självförtroende på gymmet ochMental träning

Sätt upp dig själv både långsiktiga och kortsiktiga mål

Om målet är att återhämta sig från träningen idag är det ett bra mål, när man väl bestämt sig för att träna är det också lättare att nå det målet.

Varför du tränar Du kanske vill träna för att förändra ditt eget utseende, men när du når detta mål är det viktigt att ha andra mål att jobba mot så att motivationen inte försvinner. Många tränar för att det påverkar hur de kan utnyttja sin vardag, kanske är det nödvändigt att fungera i vardagen antingen fysiskt eller psykiskt. Andra tränar för att det ger dem en känsla av mästerskap. Eller så kanske ditt långsiktiga mål är att kunna springa en given sträcka eller en pull-up utan assistans. Vad det än är så är det viktigt att sätta upp mål, skriva ner dem i en anteckningsbok eller i telefonen och arbeta mot dem, skriva hur nära du kommer och dejta så du kan se tillbaka på hur långt du har kommit. läs mer om Skadeförebyggande träning

Hur man blir inspirerad och motiverad?

Sociala medier kan vara ett bra ställe att låta dig inspireras. Hitta personer som påverkar dig positivt. Om du inte är helt säker på all utrustning på gymmet, eller behöver tips på övningar du kan göra hemma, så kan just dessa personer påverka detta.

Det finns många influencers där ute som lägger upp enkla träningspass där de visar hur man utför övningarna, och annan relevant information som gör det enkelt att följa passet utan några förkunskaper om det föregående. Instagram och Tick tack är bra plattformar att använda för detta ändamål. Hos oss på Famme är vi flera fitnessälskande tjejer som regelbundet delar med sig av enkla pass och utmaningar på våra sociala kanaler. Läs även:De bästa styrkeövningarna för hela kroppen

Nya träningskläder

Ofta krävs det kanske inte mer än lite nya träningskläder för att få en ny motivationsboost. Det är viktigt att må bra för att prestera bra. Ett positivt mindset hjälper dig att ge det där lilla extra för att prestera bättre på träningen. Det behöver inte nödvändigtvis vara dyrt för att du ska få kvalitetsplagg du mår bra i.

Flicka det finns ofta erbjudanden på en hel massa kunderfavoriter, unna dig ett nytt plagg och känn den nya träningsglädjen utan att det bränner i plånboken.

Essential- long sleeveScrunch tights, Høyt livSports-bh til dame

 Läs även:Tights guide - allt du behöver veta

Kroppsbränsle

Vad fyller du din kropp med För att prestera bäst i träning är det viktigt att vara noga med vad du väljer att fylla din kropp med. Hälsosam och proteinrik mat behöver inte vara tråkig, gör lite research på dina sociala kanaler eller besök din närmaste bokhandel. Det finns många härliga rätter som är både enkla och goda, utmana dig själv till en ny veckans rätt. Du är redan på god väg att bilda nya och bra rutiner!!

Träna med vänner

För vissa kan träningskompisar ge den extra motivation som behövs för att kämpa tröskelmilen, det är svårare att komma på en ursäkt när det inte bara är för dig själv. För vissa ger träning med vänner inspiration till nya övningar som du kanske inte har provat tidigare. Om du har en hektisk vardag är det ett bra sätt att kombinera socialisering och träning. Här vi har bifogat några bra träningspass för dig och din vän.

Trening med vennerTrene med venner, long sleeve og tights

Träna när det är roligt

Om du kanske inte hinner träna en hel timme om dagen på grund av för många uppgifter som ska göras så tar du ett kort pass och känner den goda känslan av att ha gjort något bra för kropp och hjärna. Om du inte vill träna på länge, gör vad du vill. När träning väl blir något man känner sig tvungen till, då blir det lättare att plötsligt bli stödmedlem på gymmet.

Du kan också överväldiga dina sinnen med musik som får dig på gott humör, som lurar kroppen lite. Kanske blir sessionen en av dina bästa. Om det bara inte är dagen, gå hem och andas, kanske är det här dagen att testa mindfulness. Livet är fyllt av distraktioner över allt som kan överväldiga vem som helst, genom att träna din hjärna att slappna av kommer du så småningom att kunna vara mer närvarande i omgivningen utan att stressa över framtida problem.

Trening med venner

Läs även:Meditation och mindfulness

Tillbaka till blogg