Hvordan få selvtillit på treningssenteret

Hur får man självförtroende på gymmet?

Känns det lite läskigt att gå till gymmet som nybörjare Här är en guide för dig som vill må bättre både ute och inne på gymmet och känna dig bemästrad! 

Självförtroende kan också tränas

 Man kan börja med att gå till ett gym och märka vilka tankar som dyker upp så att man kan hantera dem ordentligt. Om det dyker upp negativa tankar om din omgivning är det ganska vanligt, du kan känna dig lite utanför till en början. Låt inte dessa tankar ta över för alla har varit där du är just nu och den känslan försvinner. När du väl kommit in i träningen kommer ditt självförtroende att öka eftersom träning ger dig en bra känsla. Glöm inte att övning ger färdighet!

Sök information

  Du kanske vill kolla upp vilka övningar som finns och är rätt för din kropp och hur dessa utförs, med denna kunskap kan du veta att du gör det du ska och du gör det rätt.

En annan lösning är att träna med en personlig tränare. En PT hjälper dig att utföra träningen rätt och har goda kunskaper om olika övningar och hur du utför dem i förhållande till din kropp och styrka.

Gruppträning kan också vara en trygghet, med uppföljning av en instruktör och ur huvudfokus med en hel grupp som gör exakt samma sak som du. Det är lättare att känna sig trygg när man försvinner lite in i övningarna och hittar sin rytm.

Lägg upp ett utförligt träningsprogram, som nybörjare är det bra att ta hjälp av någon som är lite klok på träning eller från internet med många bra artiklar om träning för nybörjare

Läs mer om träning för nybörjare här

Träningsprogram för nybörjare

När du känner dig redo kan du trappa upp din träning med vikter, extra motstånd med resår eller flera träningspass.

 

Uppsatta mål

 Det kan vara lättare att börja med hemmaträning först och hitta din inre styrka. Lägg upp ett detaljerat träningsprogram även här, är du osäker på några övningar så leta upp dem, det finns väldigt många fina instruktionsfilmer på YouTube till exempel.

Sätt upp realistiska mål och kom ihåg dem, skriv gärna ner dem så att du kan titta på dem i tider när du inte är så motiverad och hitta den ursprungliga inspirationen och fortsätta arbeta mot en frisk kropp!Hur man kör rätt?

 

Bär rätt kläder

Något som kan hjälpa självförtroendet utåt är rätt kläder, här har vi samlat ett antal bra kläder som hjälper dig att må bättre och känna dig bekväm!

 

Tights/träningsbyxor

En tights vi kan rekommendera är vårFleek leggings, detta är sömlöst för optimal komfort samtidigt som det har en andningsförmåga som håller dig torr under träning. Vi kan också rekommendera vårAktiva byxor, lätta och funktionella nylonbyxor med hög midja. Dessa byxor kan användas till flera aktiviteter, löpning eller jogging, träning, vandring eller till vardags.

 Rød Fleek leggings squat proof tightsSvart Active pants joggebukser med høyt liv

 Läs mer under vårentightsguide! och debästa träningstights för damen

 

Sport behåar & toppar

I sportbehåar, sömlösa och bekväma och gjorda av italienskt Fulgar-garn, har vi vårtFlytta sport väl, den här passar för allt från yoga till hårda träningspass. En träningstopp blir aldrig fel, en långärmad sömlös tröja passar perfekt till träningspasset!Tech LS T-shirt är lätt och elastisk samtidigt som den transporterar fukt från kroppen på ett effektivt sätt.

Rød støttende sports bh sort tynn sømløs treningstopp
Läs mer om träningstopparhär
Läs mer om hur du väljer rätt sportbhhär

 

Skor

Endorfin RX1 skor med passande namn som passar både inomhus- och utomhusträning, här kan du välja själv. Dessa skor har fantastisk dämpning i sulorna, stöd runt anklarna och andningsbar kvalitet.

 Støttende innesko til treningenHvite treningssko med demping

 

läs mer omEndorfin RX1 skor

 

Ordentliga strumpor

Strumpor lämpliga för träning, gjorda av bomull med stretch som fortfarande är mjuk och dämpande och håller dig bekväm,Sky stickade strumpor, designad för bekväm träning.

Hvite tennissokkerSokker til trening

Hur ska jag väljade bästa sockorna?

Träningsväska

Det är viktigt att ha alla saker på plats och en plats för allt, därför kan vi rekommendera enträningsväska där man kan ha både skor och ombyte och vattenflaska.

Sort treningsbag til dameDuffel bag til trening
 

Stickning

När du känner att det är dags att lyfta upp ditt träningspass går det att användastickning för större motstånd.

 Treningsstikker i forskjellige styrkerTreningsstikker i forskjellige styrker

 

Armband

Har du börjat med hemmaträning och joggar eller springer i det fria är det smart att ha en plats för förvaring av husnyckeln, dennaarmbandet gör just det!

Sort treningsarmbånd med nøkkellagringHvit treningarmbånd med glidelås til nøkkel
Läs mer om träningsredskaphär

Och sist men inte minst, rubriken fick dig att skratta. Musiken transporterar dig till en annan värld där du fokuserar på din träning och helt enkelt glömmer världen omkring dig.

Tillbaka till blogg