Treningsøvelser for to

Träna tillsammans - bästa träningspass för två

Brist på träningsmotivation?

I en hektisk vardag är det inte alltid lika lockande att gå på träning och kan snabbt vara något man prioriterar bort. Att komma in i ett bra träningsflöde kan vara svårt i början, men när du börjar blir det lättare och roligare med fysisk aktivitet. En lösning som kan göra träningsövergången lättare är att ta med en kompis!

Det är viktigt att tänka på att träning först och främst ska vara roligt. Det här är ett perfekt tillfälle att vara social och spendera lite extra tid med en vän eller pojkvän. Genom att vara två är det lättare att motivera varandra och våga testa nya övningar, samtidigt som man kan nå nya mål tillsammans!

För att se träningens progression och resultat kanske du vill logga in den i en träningsdagbok. Famme har en gratis träningsdagbok som du kan ladda nerhär!

Träningsprogram för gruppträning

För att göra tröskelmilen ännu kortare vill vi hänvisa till 5 enkla och effektiva övningar som fungerar lika bra på ett gym eller som hemmaträning. Det är styrkeövningar vi är väldigt förtjusta i, där man kan använda varandra som träningsredskap. Vill du ha en extra utmaning går det även bra att utföra övningarna med enträningsresår!

 

Effektiva magövningar

Höjer med partner
En partner ligger på rygg och håller i den andras ben. Den liggande partnern ska lyfta benen rakt upp och den stående partnern ska trycka benen rakt fram upprepade gånger. Samtidigt som benen trycks ska den liggande partnern spänna magen och hålla tillbaka så bra som möjligt.
2. Sit-ups med partner
Här finns olika varianter du kan utföra, men börja med att sitta på rumpan framför varandra. Först kan du göra vanliga sit-ups med armarna uppåt så att du ger en high five i toppen. Sedan kan du göra ytterligare en vridning genom att cirkulera benen mot varandra samtidigt som du spänner magen.
Planka med partner
Stå framför varandra i hög plankposition. Här finns möjligheter till variation och det kan vara kul att prova på lite olika saker. En möjlig utförande är att göra partnern instabil och ramla, utan att själv komma ur position.

 

Effektiva benövningar

1. Resultat med partner
Stå framför varandra medan du håller händerna. Gå sedan ner i utfall med att byta ben varannan gång.

 

Statisk knäböj med partner
Stå varandra rygg mot rygg och gå sedan ner i en 90 graders knäböj. Här stannar du så länge du kan.

 

3. Tålyft

Sitt på rygg för vikt. Sträck sedan hälarna uppåt samtidigt som du håller knäna stilla, och ta en paus på toppen av stretchen. Återgå långsamt till startpositionen och upprepa.

 

Vill du ha ett ännu roligare pass Kolla in våra tips på träningspass du kan göra i parken här

Effektiva ryggövningar

Man får inte glömma att träna ryggen! Det finns många effektiva ryggövningar för partners och den du tränar med. Här är tre saker du kan lägga till i övningarna ovan.

Partnerband drar

I den här övningen står du och möter din partner. Här använder manträningsresår och stå på motsatta sidor. Här måste du stå och gå samtidigt som din partner.

 

2. Skottkärra push up

Denna övning tränar din rygg, bröst, armar, ben och kärnmuskler. Man går in i ett plankläge där händer och fötter är i kontakt med golvet. När du böjer armbågarna för att sänka bröstet till golvet kommer din partner att böja sig ner från dina höfter samtidigt som du håller armarna raka.

Så när du rätar ut armarna och flyttar bröstet bort från golvet, står din partner samtidigt som du håller ryggen rak. Gör detta flera gånger och byt position.

 

Knäböjningar

Denna övning tränar både rygg- och coremusklerna. Först kommer du och din partner att sitta på golvet vända mot varandra, några meter bort, med händerna bakom dig för att stödja ländryggen.

Du kommer båda att ha dina ben upp och sträcka ett ben i taget för att knacka på din partners tå. Fortsätt sedan att byta ben, på ett sätt som om du trampade på en cykel.

Håll balansen och ryggen rak under flera repetitioner.

Relaterade artiklar

Matchande träningsset

Vilken färg man ska välja på träningstightsen

Scrunch träningskläder

 

Tillbaka till blogg