Sokkeguiden

Den ultimata sockguiden

När man klär sig för olika förhållanden är den stora frågan ofta vilken byxa eller tröja som är lämpligast, där valet av underkläder inte är lika avgörande för bedömningsprocessen. I linje med det faktum att den nedre delen och den övre delen är viktiga faktorer, är också strumpor av stor betydelse för outfiten . Även om dessa ofta är gömda bakom byxorna och skorna har paret mycket att säga till om bekvämlighet . Hur varma dina fötter är har mycket att säga för kroppstemperatur , och genom att använda strumpor som ger för lite eller för mycket värme kommer detta att få större inverkan än man kan tro.

Det är därför väsentligt att ha kunskap om vilka typer av strumpor som är bäst lämpad till de uppgifter som ska utföras. Som många skulle vilja tro – det finns faktiskt mer än en typ av strumpor. Bland det stora utbudet som finns på marknaden hittar du bl.abambustrumpor,tennisstrumpor,ullsockor ochraggsockor.Hitta de strumpor som passar din typ av träning bästhär!Läs vidare för att få den kunskap du behöver så att du kan klä dig optimalt efter villkoren.

Innehållsförteckning

 

Tennisstrumpor

Tennisstrumpor är i första hand gjord för fysisk aktivitet och Träning . Strumporna är vita, stretchiga och ofta gjorda av bomull. Strumporna har också blivit trendig att använda till vardags där de dras upp utanför byxorna för en skaterliknande stil, samtidigt som de kan sitta under byxorna för en mer diskret look. Vår höga tennisstrumpor  säljs i 1-pack, är mjuk och lugnande så att du känner bekväm och stabil under träning. Med hjälp av längden kommer sockorna även hjälpa till att värma kroppen – och är därför utmärkta utomhusträning .

Läs mer:Bästa tennisstrumpor

tennissokker til dame
hvite tennissokker til dame

 

Ankelstrumpor

Under ett träningspass inne på ett gym kommer temperaturen snabbt att bli hög och ett par strumpor i ankelhöjd kommer att vara ett bra val. Man kommer att känna på en bra andningsförmåga vilket är viktigt för en bra träning.På samma sätt som man finner korta strumpor för träning är också bra med ett par ankel strumpor i vardagen. Når det kommer till ankelstrumpor för träning rekommenderar vi våra korta tennisstrumpor.  Dessa är tillverkade med samma goda egenskaper som de långa tennisstrumpor, men dessa köps som 2-pack.

ankelsokker
korte tennissokker

 

Vår sömlösa strumpor också utmärkt för träning, men är också bra vardagsstrumpor . Genom att göras sömlösa har de gjort det maximal komfort , förutom att vara funktionellt utrustad för att undvika skav och att sockorna glider ner. Dessa har inte lika mycket textur som de förstnämnda tennisstrumpor och det kommer därmed nästan kännas som att du inte har något på benen.
seamless sokker
sorte sokker i seamless

 

Bambustrumpor

Tyg av bambu har en ihålig struktur av fibrer som gör dem väldigt absorberande och med bra andningsförmåga . Bambu är därför ett perfekt material för strumpor. Fötter kan snabbt bli klibbiga och med hjälp av bra bambustrumpor fötterna kommer att trivas bättre och dålig lukt minskar . Våra bambustrumpor säljs i 2-pack och är gjorda så att de inte syns på skorna. Dessa passar därför utmärkt på sommaren under ett par ballerinaskor eller sneakers.

Läs mer:Fördelar med bambustrumpor

bambussokker
sorte bambussokker

Vi har också ett parballerina strumpor gjord av klassisk bomull. Strumpornas utseende och färger är desamma där skillnaden ligger i materialet de är gjorda av.

 

Ullsockor

För kallare dagar är det viktigt att ha bra ullstrumpor som håller dig varm . Som nämnts i inledningen är strumpor en avgörande faktor för att hålla kroppstemperaturen, och därför är ullstrumpor väsentliga på vintern. Det kan vara fler som förknippar ull med klåda och obehag – och plagg i dessa material kan därför väljas bort. Däremot finns det ullstrumpor som inte kliar eller känns väldigt stora och knöliga på foten.

Vår höga ullstrumpor är gjord av mjuk merinoull något de gör bekväm , funktionell och värme . Dessa är på grund av sin längd utmärkta för fysisk aktivitet utomhus, samtidigt som de kan vara bra att ha på sig inomhus för extra värme.

Svarte høye ullsokker til dame i merinoull  Svarte ullsokker som ikke klør

 

Om ullstrumpor ska användas inne i stugan eller på kontoret kan det vara snyggt med ett par ullstrumpor i ankelhöjd. Detta kommer att minska värmen som appliceras på kroppen, och blir därför ett bra mellanting mellan tunna bomullsstrumpor och tjocka ullstrumpor. De korta ullstrumpor är gjord med samma goda egenskaper som det långa alternativet.
Svarte ankelsokker i ull til dame  Svarte korte merinoull sokker til dame
Läs mer:De bästa ullstrumpor

 

Ragstrumpor

Ett par raggsockor är till skillnad från de två ovan nämnda ullstrumpor ett tjockare alternativ. Dessa passar utmärkt för stugresor eller som par gosiga strumpor hemma framför brasan. Genom sin tjocklek ger de maximal värme , som blir en bekvämt alternativ för de kallaste dagarna. Vårraggsockor är gjord med andningsegenskaper så att de är perfekt lämpade för kalla och våta klimat - som det brukar vara i Norge på hösten och vintern.

Beige, komfortable raggsokker til dame  Beige raggsokker med pustende egenskaper

 

Läs även våra andra guider:

Tillbaka till blogg